24 sept. 2021 | 16:25

Volkswagen, puternic afectată de criza semiconductorilor: decizie drastică pentru fabrica din Wolfsburg

ACTUALITATE
Volkswagen, puternic afectată de criza semiconductorilor: decizie drastică pentru fabrica din Wolfsburg

Volkswagen urmează să reducă producția la principala sa fabrică din Wolfsburg, Germania, deoarece lipsa globală de microcipuri și componente electronice continuă să afecteze producătorul de automobile.

O linie de asamblare, care construiește VW Golf, va funcționa numai în timpul unui schimb de luni până joi, în timp ce pentru ziua de vineri, programul este încă clarificat, a declarat un purtător de cuvânt al VW.

Alte linii de asamblare care construiesc modelele Touran, Tiguan și Seat Tarraco vor suspenda producția sau vor funcționa pe un program redus.

Volkswagen a fost nevoită să oprească sau să reducă producția la Wolfsburg de mai multe ori în acest an din cauza lipsei de componente semiconductoare care sunt utilizate în numeroase sisteme electronice în mașinile moderne.

„Nu se vede luminița de la capătul tunelului”

Directorii VW, Daimler și BMW au avertizat la salonul auto de la Munchen că această criză ar putea să dureze până în 2023.

CEO-ul BMW Oliver Zipse a declarat că se așteaptă ca lanțurile de aprovizionare să rămână strânse până în 2022.

„Mă aștept ca problema generală a lanțurilor de aprovizionare să continue în următoarele șase până la 12 luni”, a spus el. De asemenea, acesta a spus că nu  vede probleme pe termen lung, adăugând că industria auto este un client atractiv pentru producătorii de cipuri.

Herbert Diess, CEO al Grupului Volkswagen, a declarat că lipsa va continua în următoarele luni sau chiar în anii următori, deoarece semiconductorii sunt foarte solicitați.

„Internetul Lucrurilor este în creștere și creșterea capacității va dura ceva timp. Va fi probabil un blocaj pentru următoarele luni și anii următori”, a spus el.

Șeful achizițiilor VW, Murat Aksel, a declarat că oferta de semiconductori rămâne foarte volatilă și restrânsă în al treilea trimestru. „Sperăm la o recuperare treptată până la sfârșitul anului”, a spus el.

IHS Markit și-a redus prognoza de producție pentru acest an cu 6,2 la sută din cauza crizei de aprovizionare.