Volkswagen vrea să se apuce și de închiriat mașini: de ce ar putea fi o veste bună

Volkswagen vrea să se apuce și de închiriat mașini: de ce ar putea fi o veste bună

Un consorțiu condus de Volkswagen a înmânat o propunere de preluare a Europcar Mobility Group către Autoritatea de reglementare a pieței din Franța, AMF.

Volkswagen, care a făcut echipă cu managerul de active Attestor Limited și grupul olandez de mobilitate Pon Holdings BV pentru tranzacție, propune un preț de ofertă de 0,50 euro pe acțiune, se arată într-un comunicat al companiei.

Aceasta ar putea fi completată cu un supliment de 0,01 euro pe acțiune dacă 90% dintre acționari preiau oferta, a declarat Europcar într-un comunicat separat, mai mult, consiliul său de administrație a recomandat oferta.

Volkswagen dorește să vândă servicii de mobilitate profitabile, așadar, pariază pe rețeaua internațională a Europcar care este prezentă în peste 140 de țări și care deține o flotă de peste 350.000 de vehicule.

„Piața mobilității se schimbă rapid, deoarece clienții solicită din ce în ce mai multe soluții noi și inovatoare de mobilitate la cerere, cum ar fi modele de abonament și partajare”, a spus Herbert Diess, director executiv al Volkswagen.

„Europcar oferă capabilități avansate de gestionare a flotelor, precum și o rețea largă de stații lângă aeroporturi și gări, care va contribui la accelerarea livrării de către Volkswagen a obiectivelor sale ambițioase de servicii de mobilitate”, a adăugat acesta.

Noua strategie a gigantului auto

La începutul acestei luni, Volkswagen și-a dezvăluit noua strategie pentru 2030, selectând software-ul și serviciile ca fiind unul dintre motoarele pieței auto globale, despre care consideră că se va dubla până la 5 trilioane de euro până la sfârșitul deceniului.

În total, investitorii care reprezintă 68% din acțiunile Europcar au fost de acord să își liciteze acțiunile, inclusiv Attestor, Anchorage, Centerbridge și Monarch, a spus Volkswagen.

Acesta este mai mult decât pragul minim de acceptare de 67% stabilit pentru tranzacție, a adăugat compania.

„Pentru clienții noștri, precum și pentru angajații noștri, două companii globale de servicii de mobilitate care își unesc forțele astăzi au mult sens și au un mare potențial de creare a valorii”, a spus Caroline Parot, CEO-ul Europcar.

Citește și: