Volkswagen, detronat în 2020: ce producător i-a depășit pe germani și a urcat pe locul întâi

Volkswagen, detronat în 2020: ce producător i-a depășit pe germani și a urcat pe locul întâi

Volkswagen nu mai este cel mai mare producător din industria auto atunci când vine vorba de mașinile vândute.

Volkswagen nu mai ocupă prima poziție în industria auto. Germanii au fost detronați în 2020 de cei de la Toyota, care au reușit să se impună prin numărul de unități livrate în toate colțurile lumii. Este pentru prima oară când se întâmplă asta în ultimii cinci ani.

Și Volkswagen și Toyota au înregistrat scăderi în 2020 din cauza pandemiei. Dar la germani declinul a fost mai abrupt.

Volkwagen, pe locul al doilea

Vânzările Toyota au scăzut în 2020 cu 11,3%, la un total 9,52 de milioane de mașini. Comparativ, Volkswagen a înregistrat o scădere de 15,2%, la un total de 9,3 milioane de vehicule vândute. Așa a fost posibilă detronarea germanilor.

Industria auto a înregistrat per total o scădere a vânzărilor. Cumpărătorii nu au mai vizitat showroom-urile, iar uzinele auto au fost forțate să reducă sau să oprească producția. Toyota a rezistat mai bine pandemiei față de alte companii auto, deoarece piața sa internă, Japonia și regiunea asiatică în general, au fost mai puțin afectate de pandemie.

Toyota a profitat și de faptul că vânzările sale pe piaţa din China au crescut cu 10,9%. Totodată, grupul japonez a vândut 2,1 milioane automobile în SUA.

Volkswagen speră să revină pe primul loc în 2021, când tranziția spre mașini electrice va fi și mai vizibilă. Germanii se laudă cu câteva modele de succes din această zonă, iar cererea revine, mai ales pe cea mai mare piață auto a lumii – cea din China. Toyota, Volkswagen și alți producători auto se aliniază așadar pentru a satisface cererea tot mai mare din piață.

Japonezii, de exemplu, susțin că ponderea vehiculelor electrice pe care le-a vândut anul trecut a crescut la 23% din vânzările totale, de la 20% în 2019. Iar în 2021 s-ar putea duce și mai sus, lucru valabil și pentru Volkswagen. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: