Vodafone vrea să ajute persoanele defavorizate: ce urmează să scoată la licitație

Vodafone vrea să ajute persoanele defavorizate: ce urmează să scoată la licitație

Vodafone combină o inovație de acum aproape 30 de ani, cu tehnologia de ultimă oră de astăzi.

Pe 21 decembrie 2021, Vodafone va scoate la licitație un NFT al primului mesaj text SMS din lume – care scrie „Crăciun Fericit” și a fost trimis în rețeaua Vodafone în decembrie 1992. Prin licitație, Vodafone va strânge bani pentru UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați.

NFT exclusiv garantează proprietatea unei replici unice și detaliate a protocolului de comunicare original al primului mesaj text transmis vreodată. Licitația va fi organizată la Paris pe 21 decembrie 2021 de către Aguttes, prima casă de licitații independentă din Franța. În mare parte activă pe piața internațională de artă și de lux, aceasta se așteaptă să adune ofertanți din întreaga lume pentru această vânzare.

Poți afla mai multe și poți licita aici.

O cauză nobilă

Fondatorul casei de licitații Maximilian Aguttes a spus „prima carte tipărită, primul apel telefonic, primul e-mail – toate aceste invenții ne-au schimbat viața și modul în care comunicăm. Acest prim mesaj text primit în 1992 este o mărturie istorică a progresului uman și tehnologic – suntem încântați să putem susține vânzarea acestei piese de referință din istorie pentru această cauză.”

Vodafone va dona toate veniturile din licitație către UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, pentru a sprijini cele 82,4 milioane de oameni care au fost forțați să-și părăsească casele din cauza conflictelor și persecuției.

Christian Schaake, șeful Serviciului de parteneriate cu sectorul privat al UNHCR, a declarat că „tehnologia a avut întotdeauna puterea de a inova și de a schimba lumea. Prin această combinație de tehnologie inovatoare și mișcare pentru binele social, UNHCR poate continua să ajute refugiații și oamenii care au fost forțați să plece de acasă, oferindu-le oportunitatea de a-și transforma viața și de a construi un viitor mai bun pentru ei înșiși, pentru cei dragi și pentru comunitățile în care trăiesc.”

„Suntem mândri să aducem împreună o inovație tehnologică majoră din trecutul nostru cu tehnologia de ultimă oră de astăzi, pentru a ajuta oamenii care au nevoie disperată de sprijin. Această inițiativă întruchipează spiritul nostru „Împreună putem”, a declarat Ahmed Essam, CEO Vodafone UK.

Citește și: