Vodafone și Orange, mor de invidie: victoria Digi RCS RDS la care nu se aștepta nimeni

Vodafone și Orange, mor de invidie: victoria Digi RCS RDS la care nu se aștepta nimeni

Pe de o parte, există cei care critică Digi RCS RDS că nu are cel mai bun semnal la telefon în anumite colțuri ale țării. Pe de altă parte, cei mai mulți români optează să plece de la Orange sau Telekom exact spre acest operator de telefon.

ANCOM a publicat cel mai recent raport referitor la afinitatea românilor pentru portarea numărului de telefon dintr-o rețea în alta, iar dacă ar fi să identifici un câștigător detașat al acestui tren, Digi RCS RDS își strivește competiția. Ca referință, aproximativ 850.000 de români au ales să migreze de la o rețea de telefonie la alta și să-și păstreze numărul de telefon, prin portare.

Digi RCS RDS, prima opțiune a românilor la portare

În teorie, un român își poate porta atât numărul de fix, cât și pe cel de mobil, dintr-o rețea în alta. Cu toate acestea, aproximativ 95% dintre cele 850.000 de portări din ultimul an au fost înregistrate pe partea de telefonie mobilă. Partea fascinantă este că 430.000 dintre ele, un pic peste jumătate, au fost doar tranziții către Digi RCS RDS. La acestea se adaugă alte 24.000 de numere de telefonie fixă migrate tot către același operator.

Nu mai puțin de 13 ani au trecut de când a fost lansat serviciul de portabilitate. Acesta oferă utilizatorilor libertatea de a-și alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoie lor, fără să-și schimbe numărul de telefon. În acest timp, aproximativ 8 milioane de numere de telefon au fost transferate între rețele.

În ceea ce privește restul clasamentului, de la începutul anului și până la 15 octombrie, Digi RCS RDS a primit în reţea prin portare 431.185 de numere de telefonie mobilă, urmat de Orange cu 113.141 numere portate, Vodafone cu 108.850 de numere, Telekom Romania Mobile Communications cu 77.630 de numere şi Telekom Romania Communications cu 74.070 de numere portate. La capitolul telefonie fixă, RCS&RDS a primit în reţea 24.461 numere, Vodafone 6.143, GTS Telekom 5.167, Orange 5.120 și Telekom Romania Communications 1.582 de numere.

Citește și: