Vladimir Putin contrazice economiștii europeni și sare în apărarea criptomonedelor

Vladimir Putin contrazice economiștii europeni și sare în apărarea criptomonedelor

Vladimir Putin nu împărtășește opinia multor analiști economici europeni cu privire la Bitcoin. Acesta e de părere că monedele digitale au valoare, doar că e prea devreme să le folosim pentru tranzacționarea petrolului.

Cu toții știm că numeroși analiști analiști europeni au poziții foarte dure în raport cu monedele virtuale. Aceeași dezaprobare o regăsim și la cei mai influenți economiști de peste Ocean, care consideră că Bitcoin e doar o „bulă de săpun care se va sparge în curând”.

De exemplu, celebrul economist Nouriel Roubini, recunoscut pentru că a prezis criza economică din anul 2008, se opune vehement tranzacțiilor cu Bitcoin și investițiilor în active digitale.

Roubini spune că nu crede în Bitcoin, deoarece valoarea fundamentală a lui este zero și ar fi negativă dacă s-ar aplica o taxă adecvată pe poluarea pe care acesta o produce în lume. Economistul crede că e doar o chestiune de timp până când piramida se va prăbuși, motiv pentru care avertizează oamenii să nu ia exemplul celebrităților care investesc și să nu-și riște economiile de-o viață în acest joc periculos.

Putin sare în apărarea criptomonedelor

Vladimir Putin face parte din categoria celor ce cred cu tărie în puterea criptomonedelor și susțin că acestea au un viitor promițător.

Potrivit liderului de la Kremlin, monedele digitale au valoare și merită să fie pe piață, tratate ca atare, folosite ca mijloc de plată în tranzacții.

„Criptomonedele au dreptul să existe și pot fi folosite ca mijloc de plată”, a afirmat Putin într-un interviu pentru CNBC.

Totuși, liderul rus spune că, cel puțin deocamdată, nu se pune problema unor contracte futures pe țiței exprimate în criptomonede.

„Valoarea acestor criptomonede nu este susținută de nimic deocamdată. Ele pot exista ca mijloc de plată, dar cred că este prea devreme să vorbim de tranzacționarea petrolului în criptomonede”, a declarat Vladimir Putin.

Citește și: