VIDEO Super mașina care te face să uiți de gropile din România: merge pe orice teren ca pe asfalt

Te-ai săturat de gropi și drumuri pe care îți strici mașina? Aceasta este mașina potrivită pentru România gropilor și a drumurilor de necirculat.

Poate că a pierdut în fața Apple, dar Hyundai face alte eforturi futuriste legate de mobilitate. De la viitoarele sale vehicule electrice până la roboți, producătorul de automobile sud-coreean aplică toate aspectele proiectării, ingineriei și gândirii creative pentru a imagina vehiculele viitorului.

Conceptul TIGER de la Hyundai merge la fel de bine pe Pământ cum ar putea merge pe alte planete

Am văzut producători de automobile și experți în robotică încercând să găsească soluții pentru conducerea pe terenuri extrem de dificile sau neuniforme. Cele mai multe dintre acestea implică fie mașini cu roți care se pot adapta la astfel de suprafețe, fie roboți care pot trece peste obstacole.

Cu toate acestea, de multe ori se exclud reciproc, dar conceptul UMV Ultimate Mobility Vehicle al Hyundai se întreabă: de ce să nu le ai pe amândouă?

TIGER, prescurtarea „Transforming Intelligent Ground Excursion Robot”, are într-adevăr aceste două avantaje. Modul său de bază și cel mai eficient îl face să ruleze ca o tracțiune integrală pe majoritatea terenurilor. Cu toate acestea, atunci când acest teren devine dificil sau imposibil de condus, acesta își extinde picioarele și pur și simplu merge sau se clatină peste obstacole.

Dacă acest lucru seamănă mult cu conceptul Elevate al lui Hyundai din 2019, este pentru că împărtășesc un ADN comun. Dar, în timp ce Elevate este conceput pentru a fi suficient de mare pentru a transporta oameni, TIGER este menit să transporte o sarcină utilă care să fie livrată în locuri unde vehiculele convenționale nu pot ajunge, controlate de la distanță.

Este chiar conceput pentru a se atașa la vehicule aeriene fără pilot (UAV), de exemplu drone, pentru a încărca și implementa un TIGER în apropierea locațiilor în care o dronă nu poate zbura.

TIGER de la Hyundai este, desigur, doar un concept deocamdată și doar ultimul pe care New Horizons Group al companiei l-a adus la viață. Probabil va dura mult timp, cercetare, fără a menționa, desigur, testarea, înainte ca astfel de vehicule să devină chiar utilizabile pentru desfășurarea lor efectivă.

Citește și: