19 mai 2021 | 06:46

VIDEO România, învinsă din nou la Eurovision: melodia de la Roxen cu care a încercaat să se califice în finală

ACTUALITATE
VIDEO România, învinsă din nou la Eurovision: melodia de la Roxen cu care a încercaat să se califice în finală

Cu o atitudine ce aduce aminte de Billie Eilish, Roxen a reprezentat România în cea mai recentă ediție a competiției europene Eurovision. Din păcate, a fost eliminată în prima seară a concursului.

Concursul Eurovision 2021 se desfășoară în format restrâns la Rotterdam, Olanda. Delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% din capacitatea sa totală.

Din partea României, Roxen a interpretat la Eurovision 2021 piesa Amnesia în prima semifinală a competiției din acest an. Din păcate, a ratat calificarea în finală, fiind pentru a treia oară consecutiv când țara noastră ratează ultima etapă a competiției.

„Lipsa de experienţă a lui Roxen”, a fost una din cauzele ratării calificării, a afirmat Liana Stanciu la TVR după prima semifinală. „Într-o cameră plânge Roxen, în alta suntem noi. Cred că ne întoarcem acasă”.

În cazul în care ești cruiso, cele zece ţări care s-au calificat în finală și vor reveni pe scenă sâmbătă sunt: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina. Următoarea semifinală este programată pentru ziua de joi a acestei săptămâni.

Procesul de calificare a implicat votul fanilor din 18 țări. Fiecare dintre aceștia a putut vota de până la 20 de ori pe același număr de telefon. Țara noastră a intrat în competiţie pe poziţia 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia şi Ucraina.

Competiția Eurovision 2021 face parte din seria de evenimente-test lansată de autorităţile olandeze pentru a studia felul în care adunările de acest tip se pot desfăşura în siguranţă în ciuda Covid-19.
Eurovision Song Contest 2021 se desfășoară sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele