VIDEO Robotul care îți pune masa și îți aduce berea rece, e perfect pentru români

VIDEO Robotul care îți pune masa și îți aduce berea rece, e perfect pentru români

 

În loc să investești în becuri inteligente și o serie stufoasă de gadgeturi pentru o casă mai deșteaptă, Samsung îți propune un robot care îți duce confortul căminului la un alt nivel.

Viitorul în care roboții devin o particularitate uzuală a casei oamenilor se apropie din ce în ce mai mult de realitatea cotidiană. Un astfel de gadget tocmai a fost dezvăluit de Samsung în cadrul CES 2021 și , deși nu este umanoid, pare să facă minuni prin casă.

Intitulat Handy, acest gadget desprins dintr-un film SF are un braț extensibil cu o precizie deosebită și varietate semnificativă a forței utilizate. De exemplu, îți poate pune farfuriile și paharele în mașina de spălat vase. Prin intermediul camerelor din capul și brațul robotului, acesta utilizează algoritmi avansați de inteligență artificială pentru a identifica obiecte de diferite mărimi, forme sau greutăți.

Conform celor de la Samsung, pentru că Handy este capabil să identifice compoziția materialelor cu care interacționează, știe să estimeze corect forța potrivită pentru a manipula ceva. Dacă ai o casă mai înaltă, cu exact aceeași precizie, robotul știe să se extindă pe înălțime.

Un alt robot prezentat la CES 2021 este Bot Care. Creat tot de inginerii Samsung, acesta are ca scop rezolvarea micilor sarcini din viața ta, conform spuselor lui Sebastian Seung, din cadrul companiei sud-coreene. 

Bot Care te va urmări, va recunoaște și va înțelege comportamentul tău, după care îți oferi notificări. De exemplu, îți va aduce aminte să te ridici și să-ți miști un pic picioarele, dacă vede că ai stat prea mult la birou. Bot Care poate funcționa și ca dispozitiv de videoconferință, ajutându-te prin intermediul ecranului integrat să fii online oriunde te-ai afla în casă și la orice altceva ai lucra între timp.

Nu este momentan foarte clar când un astfel de robot va ajunge în magazine sau ce preț va avea, dar Samsung a profitat de ocazie și a dezvăluit și o ediție actualizată a aspiratorului inteligent JetBot 90 AI+, dotat cu LIDAR și senzori 3D, pentru a stabili calea optimă de curățare.