VIDEO Hyperloop, mai aproape de realitate: cum arată, în practică, transportul ultrarapid din viitor

VIDEO Hyperloop, mai aproape de realitate: cum arată, în practică, transportul ultrarapid din viitor

Hyperloop se anunță a fi un mijloc de transport revoluționar. Cu speranța că se va materializa pe parcursul vieții noastre, creatorii au publicat un nou clip care îți arată cum va funcționa.

În condiții ideale, rețelele de transport în comun Hyperloop vor deveni realitate până în 2030. La momentul respectiv, vei putea să călătorești cu o viteză fabuloasă între două orașe importante, datorită eliminări frecării cu aerul.

Deși există mai multe proiecte din familia Hyperloop, Virgin se pare că se apropie cel mai mult de o soluție comercială. Tocmai din acest motiv, a creat clipul de mai jos sub formă de concept, pentru a ilustra în detaliu cum vor putea călători clienții acestui serviciu în practică.

Virgin-Hyperloop-Pod-Interior-05

Dacă nu era evident, clipul a implicat o colaborare cu mai multe companii terțe pentru a fi cât se poate de convingător și, implicit, cât mai realist. Printre parteneri s-a număfar faimoasa firmă de arhitectură daneză Bjarke Ingels și firma de design industrial, Teague.

În clipul de mai jos, poți vedea un pasager care vrea să facă o călătorie cu Hyperloop. Acesta ajunge într-o stație care pare să fie inspirată din stațiile de metrou actuale, dar este intitulată podbay. Se urcă la bordul vagonului futurist, de forma unei capsule. Vagonul respectiv este preluat de un sistem de tractare care vine de sus în jos și este integrat în tubul principal de transport, cu alte capsule identice. Dacă vrei să simplifici ecuația, poți spune că discutăm tot de un tren, dar vagoanele nu sunt interconectate, doar vin unele după altele.

În final, clipul este unul destul de futurist și e aproape imposibil să-ți dai seama cât de mult este ancorat în realitate sau nu. Nu ajută nici faptul că primul astfel de clip a fost publicat în 2016 cu promisiunea că ceea ce vedeam acolo ar fi trebuit să se materializeze în 2020. Măcar noul termen de 2030 pare mai realist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: