VIDEO Gestul lui Cristiano Ronaldo care a costat Coca Cola miliarde, viral: lovitura imprevizibilă

VIDEO Gestul lui Cristiano Ronaldo care a costat Coca Cola miliarde, viral: lovitura imprevizibilă

Cristiano Ronaldo este cel mai bun jucător de fotbal din cadrul Euro 2020, iar gesturile sale sunt urmărite cu atenție de mass-media. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că au consecințe, chiar și pentru giganți precum Coca Cola.

Clipul de câteva secunde de mai jos s-a reflectat într-o lovitură de 4 miliarde de dolari pentru acțiunile Coca-Cola. Dintr-un punct de vedere, este cea mai costisitoare anti-reclamă cu care s-a confruntat producătorul de băuturi carbogazoase în ultimul deceniu.

Nu știu unde poți locui ca să nu știi cine este sau cu ce se ocupă Cristiano Ronaldo. El este cel mai relevant influencer al generației sale. Din acest motiv, când își ia două sticle de Coca-Cola într-o manieră ostentativă, agresivă chiar, este clar că are o problemă majoră cu producătorul. Partea un pic ironică este că, cel mai probabil, Coca Cola a plătit foarte mulți bani pentru a avea acele sticle pe masa din sala de conferință.

Gestul de miliarde al lui Cristiano Ronaldo împotriva Coca-Cola

În mod regretabil pentru producător însă, Ronaldo nu este fan. Vedeta portugheză s-a așezat, a văzut cele două sticle de băutură carbogazoasă și le-a îndepărtat de la locul lor. A luat imediat o sticlă de apă și a spus camerelor: „Apă și Coca-Cola …”, referindu-se că ceea ce trebuie să faci este să bei apă.

O analiză a acțiunilor Coca Cola înainte și după momentul Ronaldo a scos la iveală o pierdere de 4 miliarde de dolari a evaluării de la bursă. În termeni tehnici, gestul faimosului jucător de fotbal a fost echivalentul unui tweet din partea lui Elon Musk despre Bitcoin.

Bursa s-a deschis la ora 15:00 în Europa. La acea vreme, cota Coca-Cola era de 56,10 dolari. 30 de minute mai târziu, când Cristiano Ronaldo și Fernando Santos au intrat în sala de presă de pe stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, acțiunile au scăzut la un minim de 55,22 dolari pe acțiune. Punctual, scăderea a fost de 1,6%, Coca-Cola a trecut de la o valoare de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari, adică o pierdere de 4 miliarde de dolari. Este important de reținut că gigantul este unul dintre sponsorii principali ai UEFA EURO 2020.

Citește și: