Cristiano Ronaldo face mai mulți bani pe internet decât din fotbal

Cristiano Ronaldo face mai mulți bani pe internet decât din fotbal

Îl știi pe Cristiano Ronaldo ca fotbalist și ca una dintre vedetele Manchester United, Real Madrid și acum Juventus. Dar milioane de oameni îl știu și ca influencer. Și brandurile îl plătesc cu zeci de milioane de dolari ca să le promoveze produsele.

Pe Instagram, Cristiano Ronaldo are peste 196 milioane de abonați și a ajuns la peste 2.700 de postări. Printre aceste postări, câteva, sunt plătite să fie acolo de diverse branduri. Ceea ce l-a trimis pe Cristiano Ronaldo într-o ligă aparte: cel mai bine plătit influencer din lume.

O analiză după primele nouă luni din 2019 arăta că fotbalistul a strâns 47,8 milioane de dolari doar din ce-a publicat contra cost pe Instagram. Ca idee, salariul lui de fotbalist, pe an, este de aproximativ 34,7 milioane de dolari.

Cu cine concurează Cristiano Ronaldo pentru banii de pe Instagram

În acest top 10 cu oameni care fac o avere din postările sponsorizate de pe Instagram Cristiano Ronaldo e în top. Și e urmat de alt fotbalist: Lionel Messi. Dar diferența e semnificativă.

  1. Cristiano Ronaldo – $47,8 million
  2. Lionel Messi – $23,3 million
  3. Kendall Jenner – $15,9 million
  4. David Beckham – $10,7 million
  5. Selena Gomez – $8 million
  6. Neymar Jr. – $7,2 million
  7. Zlatan Ibrahimovic – $4 million
  8. Kylie Jenner – $3,8 million
  9. Ronaldinho – $2,6 million
  10. Khloe Kardashian – $1,2 million

După cum vezi, în top mai sunt și alții din lumea fotbalului. David Beckham s-a descurcat mereu să facă bani din reclame și-o surpriza poate fi prezența lui Ronaldinho. Cât despre Zlatan Ibrahimovic, ei bine, el s-a remarcat și printr-o carte devenită destul de populară. Altfel, nu poate fi ignorat nici Neymar.

În analiza realizată de Buzz Bingo, au fost numărate și postările sponsorizate. Cristiano Ronaldo a avut 49, în timp ce Tara Whiteman, pe travel, a avut 73 de postări. Cât despre Beckham, el a avut 30 de postări sponsorizate.

Există însă o categorie unde nu domină fotbalistul. E vorba de cei mai valoroși followeri, acolo unde Chelsea Yamase, pe travel, e pe primul loc cu 1.313 dolari per 100.000 de abonați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Buzz Bingo