VIDEO Cum încurajează nemții vaccinarea: David Hasselhoff ”a găsit libertatea” prin imunizare

VIDEO Cum încurajează nemții vaccinarea: David Hasselhoff ”a găsit libertatea” prin imunizare

Reticența legată de vaccinare continuă să fie o problemă la nivel global, în timp ce oficialii mai multor țări se dau peste cap pentru a găsi moduri din ce în ce mai creative de a îmbrățișa inocularea cu oricare dintre vaccinurile disponibile.

Cea mai recentă soluție a autorităților germane pentru a-și încuraja cetățenii să se vaccineze implică o colaborare cu vedeta de origine germană David Hasselhoff. Deși cei mai mulți dintre noi îl știu datorită rolului din Baywatch sau Knight Rider, acum activează pentru Ministerul Sănătății din Germania. Din această poziția a încurajat rezidenții țării lui Angela Merkel să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

Clipul pe care îl poți vedea mai jos a fost postat la începutul acestei săptămâni pe contul ministerului german al sănătății și se bucură de peste 200.000 de vizualizări. Mesajul videoclipului face trimitere la albumul „Looking for Freedom” lansat de David Hasselhoff în 1989, care s-a bucurat de o popularitate uriaşă în Germania după ce piesa care a dat titlul acelui material discografic a devenit fundalul sonor utilizat în timpul demolării Zidului Berlinului.

„Se spune că eu, David Hasselhoff, aş fi un erou datorită serialelor ‘Baywatch’, ‘Knight Rider’ şi demolării Zidului Berlinului. Însă eu am găsit libertatea în vaccinuri. Şi voi puteţi să o găsiţi!”, a mai spus starul american în acel clip, la finalul căruia îşi ridică una dintre mâneci pentru a arăta un plasture medical, aplicat de obicei după ce o persoană este vaccinată.

Spre deosebire de situația din România în care centrele de vaccinare sunt goale, videoclipul a fost însă ironizat de unii dintre germani, întrucât multe persoane din această ţară nu au reuşit încă să obţină o programare într-un centru de vaccinare. La momentul de față, aproximativ 47% dintre rezidenții de pe teritoriul Germaniei s-au imunizat cu cel puțin o doză.

Citește și: