Mașini din filme celebre: cele mai populare automobile din lume

Mașini din filme celebre: cele mai populare automobile din lume
13:28 04.03.2018

Când vine vorba despre automobile celebre, cele mai cunoscute dintre acestea și-au făcut veacul pe micile ecrane, în peliculele vizionate de milioane de oameni.

Multe dintre mașinile pe care copiii au visat să le conducă au fost inițial șofate de actori renumiți. Fie că e vorba despre automobilele unor personaje precum Batman sau James Bond, fie că sunt din desene animate, automobilele au rămas în istoria colectivă. Așa că ți-am adunat aici câteva mașini din filme celebre. Unele sigur îți vor trezi amintiri plăcute.

Mașini din filme celebre: „Goldfinger”, 1964, Aston Martin DB5

Aceasta a fost primul și una dintre cele mai cunoscute automobile din seria Jame Bond. În film, „Goldfinger” avea scaun cu ejector, mitraliere la purtător și o hartă futuristă. Automobilul a fost vândut la o licitație în anul 2010 pentru suma de 4,6 milioane de dolari.

Mașina din „Scooby Doo” sigur ți-a rămas în minte

Chiar dacă sunt doar niște desene animate, mașina din „Scooby Doo” a scris istorie în lumea cinematografică. Prima dată, dubița a apărut în 1969, odată cu începutul francizei. Mașina a dus grupul vesel la toate casele și castelele bântuite.

Mașina din „Back to the Future”

Automobilul din seria „Back to the Future” era un model DeLorean DMC-12, fabricat între anii 1981 și 1983. Mașina cu portiere care se ridicau (uși tip Gullwing) era asamblată în Irlanda de Nord și vândută în Statele Unite ale Americii la prețul de 25.000 de dolari.

Puțini sunt cei care știu că tatăl fondatorului mașinii era un imigrant român.

K.I.T.T., Pontiacul din „Knight Rider”

Cunoscută sub denumirea de K.I.T.T., Pontiacul din „Knight Rider” a fost una dintre primele mașini vorbitoare din filme. Pe lângă faptul că putea să comunice cu șoferul ei, interpretat de către actorul David Hasselhoff, automobilul avea o caroserie antiglonț. Cei doi au reușit să facă o echipă imbatabilă.

Mustang GT 390 Fastback a fost un automobil făcut celebru de un actor

Mustangul GT 390 Fastback de culoare verde este imediat asociat cu celebrul film american „Bullitt” în care actorul Steve McQueen (1930-1980) a făcut un rol memorabil.

Mașina celebră dintr-o serie recentă: Dodge Charger din „The Fast & the Furious”

Dodge Charger, automobilul din 1970 pe care Vin Diesel l-a condus în franciza „The Fast & the Furious”, este unul dintre cele mai cunoscute Dodge din toate timpurile. Mașina a fost modificată pentru superproducția americană ce a avut premiera în anul 2001. Vin Diesel s-a aflat la volanul lui Charger în faimoasele curse ilegale din film. Astăzi, automobilul poate fi admirat la diferite evenimente auto din Statele Unite ale Americii.

Buick-ul din „Rain Man”

Producția americană „Rain Man” a fost realizată în anul 1988, avându-i în rolurile principale pe celebrii Tom Cruise si Dustin Hoffman. O mare parte din acțiunea filmului care spune povestea unui autist are loc într-un Buick decapotabil din 1949, condus de Tom Cruise.  În urmă cu cinci ani, mașina a fost scoasă la licitație pentru suma de 80.000 de dolari.

N-ai cum să ignori mașina lui Fred Flinstone

Mașina condusă în Epoca de Piatră de către personajul de desene animate Fred Flinstone este de departe cel mai celebru mijloc de deplasare fără motor. Fred se folosea picioare pentru a frâna vehiculul și tot de membre se ajuta pentru a prinde ceva viteză.

Chevrolet Camaro din „Transformers”

În pelicula „Transformers” Chevrolet Camaro Bumblebee este, de fapt, un robot care nu vorbeste. Acesta se foloseste de sunetele și melodiile de la radio pentru a comunica.

[readmore]

Batmobilul din seria „Batman” e iconic pentru copilăria ta

Batmobilul, supercarul din „Batman”, a făcut furori prin designul inedit și prin viteza cu care circula pe străzile din New York. Vehiculul a fost condus de Michael Keaton în producția de ficțiune filmată în 1989. Ulterior, au apărut alte versiuni ale Batmobilului, însă cea  mai iubită a rămas aceasta.

Plymouth, mașina comisarului Moldovan

Plymouth-ul P6 a fost maşina preferată a lui Sergiu Nicolaescu, autovehicul folosit, în urmă cu zeci de ani, pe platourile de filmare. Automobilul Plymouth a apărut în filmele “Duelul” şi “Cu mâinile curate” și era condusă de celebrul comisar. Astăzi, automobilul se află în posesia unui bucureștean.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: