24 mai 2021 | 07:00

VIDEO Câștigătorii Eurovision 2021, în mijlocul unei controverse: clipul devenit viral cu Maneskin

ACTUALITATE
VIDEO Câștigătorii Eurovision 2021, în mijlocul unei controverse: clipul devenit viral cu Maneskin

S-ar putea să fie pentru prima oară în istorie când aceeași melodie care a câștigat Eurovision 2021 s-a bucurat și de marele titlu de la San Remo. Din păcate, formația Maneskin se află în centrul unei controverse dureroase.

În clipul de mai jos de aproximativ un minut și jumătate, solistul trupei Maneskin pare că prizează cocaină în momentul în care a aflat că a câștigat marele premiu de la festivalul Eurovision 2021. După ce clipul a devenit viral, Damiano David a promis că va face un test antidrog la întoarcerea în Italia.

Din păcate, victoria formației a intrat într-un con de umbră, având în vedere că gestul imortalizat de organizatori, în care solistul coboară capul și atinge masa cu nasul, nu prea poate fi asociat cu altă activitate. Pe de altă parte, artistul a respins ferm că ar consuma droguri, explicând că s-a aplecat deoarece chitaristul tocmai spărsese un pahar. Legătura dintre cele două acțiuni nu este foarte evidentă, dar probabil că există.

„Grupul a respins ferm acuzaţiile de consum de droguri, iar cântăreţul în cauză (Damiano David) se va supune în mod voluntar testării la întoarcerea în ţară. Au cerut chiar ei noaptea trecută, însă acest lucru nu a putut fi organizat imediat de EBU”, a anunțat Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) într-un comunicat.

În condiții ideale, Damiano David ar fi fost testat antidrog la Rotterdam, unde a fost filmat clipul. Din păcate, se pare că nu a fost posibil. Din acest motiv, testul va fi efectuat la întoarcerea în italia.

„Nu consum droguri. Vă rog, băieţi. Nu spuneţi asta. Fără cocaină. Vă rog să nu spuneţi asta”, a răspuns Damiano David când a fost întrebat dacă priza cocaină la conferința de presă a trupei câștigătoare din cadrul festivalului Eurovision 2021.

„Suntem pregătiţi să ne supunem testelor deoarece nu avem nimic de ascuns. Suntem cu adevărat şocaţi pentru că unii spun că Damiano consumă droguri. Suntem cu adevărat ÎMPOTRIVA drogurilor şi nu am prizat niciodată cocaină”, au postat ulterior artiștii pe contul lor de Instagram.

Dacă ești curios de piesa câștigătoare la Eurovision 2021, o poți vedea mai jos. Este intitulată Zitti e buoni, iar numele formației este Maneskin, din partea Italiei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele