VIDEO Artifact, gratuit: anunțul Valve despre jocul cu cărți inspirat din DOTA

<span class='highlight-word'>VIDEO</span> Artifact, gratuit: anunțul Valve despre jocul cu cărți inspirat din DOTA

După câțiva ani în care a încercat să te taxeze pentru Artifact, Valve a hotărât să ofere gratuit RPG-ul său cu cărți inspirat din Hearthstone, The Elder Scrolls: Legends și Magic: The Gathering Arena.

Dacă erai în pană de inspirație vizavi de ce joc să încerci în următoarea perioada, Artifact al celor de la Valve s-ar putea să te încânte destul de mult. Jocul a trecut prin mai multe transformări și actualizări în ultimii doi ani și, deși a fost 20 de euro și implica o serie de achiziții suplimentare, de acum nu te costă nimic să-i dai o șansă.

Din păcate, această veste bună pentru fanii genului vine cu o veste proastă pentru amatori de Artifact. Valve a făcut un anunț destul de trist pe marginea jocului prin intermediul blogului oficial. Intitulată ”Viitorul jocului Artifact”, postarea poate fi accesată la această adresă.

Dacă nu ai timp sau chef să citești postarea întreagă, ideea de bază este simplă. De acum înainte, nu se va mai lucra la Artifact. Jocul va rămâne în forma actuală pentru totdeauna, pentru simplul motiv că interesul a fost prea mic, din prisma Valve, pentru a se justifica investiții suplimentare.

Din fericire, în timp ce alți dezvoltatori ar fi închis șandramaua și te-ar fi lăsat cu buza umflată într-un set similar de circumstanțe, Valve a găsit altă soluție. Dezvoltatorul cunoscut pentru titluri precum Half Life sau DotA a decis să ține jocul pe Steam și să poată fi descărcat de către oricine, oricând, gratuit.

În practică, este de fapt vorba de două jocuri, Artifact Classic și Artifact Foundry. Aceasta din urmă este varianta pe care ți-o recomanda. Ar fi trebuit să fie versiunea 2.0 a jocului, construită în conformitate cu toate nemulțumirile jucătorilor în raport cu prima iterație. Indiferent pentru care optezi însă, nu vei fi nevoit să plătești niciun ban pe microtranzacții. Acesta este jocul complet.

 

Citește și: