Victoria importantă a Dacia, printre români: cum se compară cu Volkswagen, Skoda sau Renault

Victoria importantă a Dacia, printre români: cum se compară cu Volkswagen, Skoda sau Renault

Dacia a început deja de câțiva ani să facă valuri la nivel european, dar poziția privilegiată a constructorului de la Mioveni continuă să se regăsească pe piața autohtonă, alături de Ford, Volkswagen, Toyota sau Renault.

În România anului 2021, s-au vândut nu mai puțin de 100.000 de mașini noi în primele zece luni. Din câte se pare, când vine vorba de investițiile în autoturisme, conaționalii noștri nu s-au ferit să cheltuie sume deloc neglijabile. În mod previzibil, Dacia continuă să facă legea pe meleaguri mioritice, dar este fascinant și cine urmează după gigantul de la Mioveni în clasament.

Dacia Logan și Ford Puma, perfecte pentru români

Când vine vorba de autoturisme noi, afinitățile românilor sunt cât se poate de clare și nu s-au schimbat semnificativ în ultimii ani. Acestea reprezintă și o manifestare a unui patriotism interesant care trece de Dacia și se extinde la Ford, un alt constructor străin care are un important centru de producție în România.

Pornind de la această premisă, conform datelor agregate de APIA, Dacia Logan este cea mai populară mașină nouă printre români, în 2021, cu peste 10.000 de unități livrate. Cu peste 6500 de unități fiecare, aceasta este urmată de Dacia Duster și Dacia Sandero. Proaspăt scoasă pe liniile de producție din China, Dacia Spring a ajuns în octombrie la aproape 350 de români.

Pe locul patru, cu 2800 de unități, se află Ford Puma, în timp ce, top cinci pare să se încheie în acest an cu Skoda Octavia. Aceasta din urmă, în primele zece luni ale anului, s-a reflectat în 2500 de autoturisme noi pe șoselele patriei. De la locurile șase la zece, avem Hyundai Tucson, Renault Clio, Toyota Corolla, Suzuki Vitara și Toyota C-HR.

Dacă ai o curiozitate pe zona de electrice, în primele zece luni s-au vândut 2634 de exemplare, o creștere de 48% față de aceeași perioadă a anului trecut. Zona este dominată în ordine de Volkswagen, Dacia, Hyundai și Renault, în timp ce Tesla este pe 9 cu 87 de unități livrate.

Pe zona de vehicule comerciale mici, clasamentul este Dacia Dokker, Iveco Daily, Ford Transit, Mercedes Benz Sprinter și Renault Master.