Victoria Dacia la care nu se aștepta nimeni: e pe primul loc la asta și este pentru binele tău

Victoria Dacia la care nu se aștepta nimeni: e pe primul loc la asta și este pentru binele tău

Creatorii Dacia au încă un motiv de mândrie pentru creațiile ieșite din fabrica la Mioveni. Mașinile lor au atins o performanță impresionantă într-una dintre cele mai importante piețe din lume.

Publicația britanică What Car? a făcut un studiu de amploare cu scopul de a măsura fiabilitatea autoturismelor comercializate pe piața din Regatul Unit. La final, în mod previzibil, au publicat un clasament cu concluziile lor. Partea șocantă ține de poziția brandului românesc Dacia în topul cu pricina.

Dacia, pe primele locuri la fiabilitate

Conform datelor obținute de What Car?, brandurile cele mai fiabile pe termen lung pe care le poți achiziționa la această oră în Marea Britanie sunt Dacia și Lexus. Pe prima poziție se află brandul nipon cu 98,7%. Aceasta nu este însă nici pe departe o surpriză, având în vedere că Lexus iese deseori pe prima poziție în clasamentele globale din acest spectru. Un pic șocantă este prezența Dacia în același clasament, la distanță infimă de prima poziție.

Conform aceleiași analize, Dacia a obținut un scor de 97,3% la capitolul fiabilitate, dintr-un scor maxim de 100, la o distanță infimă de prima poziție. Dincolo de branduri, însă, publicația engleză a luat în calcul și modele particulare de autoturisme. Nu mai puțin de 178 de modele aparținând 30 de mărci au fost studiate. Dintre toate acestea, doar șase s-au bucura de un scor perfect 100%. Surpriza? Dacia Sandero, generația anterioară, este una dintre mașinile câștigătoare și liderul pe zona de ”mașini mici”.

Dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului, alte modele cu un scor perfect au fost Audi TT, Mazda CX-3, Mini Cabrio, Mitsubishi Eclipse Cross și Honda HR-V. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 16,328 de șoferi din Marea Britanie și a inclus mașini de maxim 5 ani vechime. Dintre aceștia, conform rezultatelor obținute, 20% au avut o problemă cu mașina lor în ultimul an. Peste 85% dintre acestea au fost rezolvate pe garanție, fără niciun cost.

La polul opus al fiabilității s-au regăsit mărci precum Fiat, cu 82% fiabilitate, Land Rover (82,5%), Ford (86,2%), Nissan (86,2%), Alfa Romeo (86,5%), Porsche (89,4%) Mercedes-Benz (89,6%), Opel (89,6%), Peugeot (89,6%) și Jaguar (90,1%).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: