Dacia Spring are concurență: vezi care e cea mai nouă alternativă Dacia, la același preț

Dacia Spring are concurență: vezi care e cea mai nouă alternativă Dacia, la același preț

Grupul Volkswagen se pregătește să lanseze trei modele electrice care vor rivaliza pe același segment de piață cu Dacia.

Într-un alt articol vorbeam despre faptul că Dacia a reușit să se poziționeze ca un „jucător” important pe piața europeană în special în segmentul central-sudic european. Aici, Dacia este prinsă într-o luptă strânsă cu brandul ceh, Skoda.

Am făcut referire la acel articol deoarece cehii împreună cu spaniolii de la SEAT, care sunt parte a grupului Volkswagen, se pregătesc să lanseze trei modele noi care vor concura cu Dacia Spring.

Aceste modele vor fi construite în uzina din Spania a grupului, și deși nu au fost anunțate oficial numele lor vor fi Skoda Elroq, VW ID.1 și SEAT Acandra.

Grupul german, în schimb, nu se va întoarce pe segmentul de clasă A ci va ataca segmentul B. Acest lucru vine pe fondul studiilor de piață care au relevat faptul că cei mai mulți oameni așteaptă un model electric spațios și accesibil. În urma acestor constatări nemții vor abandona mașinile mici din primul segment, care au devenit total neprofitabile, pentru a se axa pe o gamă de mașini electrice similare ca dimensiuni cu mai vechile modele de Polo, Fabia și Ibiza, cu amendamentul că va exista și varianta crossover.

Anul lansării

Aceste modele vor fi construite pe platforma MEB și produse în uzina SEAT din Spania, cu ajutorul sprijinului acordat de către statul spaniol. Cea mai mare provocare pentru Volkswagen va fi să reușească să ofere un preț accesibil pentru cele trei modele, astfel încât să poată să concura cu Dacia, în speță cu Dacia Spring. Se pare că ținta pe care grupul și-a propus-o este ca modelul de bază să coste sub 20.000 de EUR. Pentru a atinge acest target este nevoie ca Skoda, cea care conduce proiectul, să găsească un furnizor de baterii la un preț acceptabil, de asemenea să poată simplifica tehnologia de construcție și să actualizeze platforma MEB.

Anul de lansare este programat pentru 2024, în timp ce intrarea pe piață va fi în 2025. Până la acel moment, Dacia este obligată să utilizeze avantajul de a avea deja un model pe piață și să reușească să determine și mai mulți clienți să aleagă modelul său.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: