Vești bune pentru fanii consolelor: ce se întâmplă cu Steam Deck

Vești bune pentru fanii consolelor: ce se întâmplă cu Steam Deck

Lipsa producției și întârzierile de livrare continuă să facă ravagii în industria tehnologiei.

Cu toate acestea, avem parte și de o veste bună, Valve este optimist că lansarea Steam Deck-ului nu va mai fi amânată.

„Simțim că suntem pe drumul cel bun pentru asta”, a declarat designerul Valve Greg Coomer pentru Pcgamer. „Suntem încă dezamăgiți că a trebuit să trecem de la sfârșitul acestui an la începutul anului viitor. Dar da, toate semnele indică faptul că vom putea livra în februarie.”

Când Valve a deschis pentru prima dată precomenzi pentru Steam Deck, estimările de livrare s-au mutat rapid din fereastra de lansare multe luni mai târziu, un simptom al problemelor cu care se confruntă companiile de hardware din lanțul de aprovizionare.

Cel mai așteptat produs pentru gameri

„Este o lansare reală de produs, așa că multe mii de oameni vor primi imediat Decks imediat ce le vom putea livra”, a spus Coomer referitor la numerele care vor fi livrate. „Dar chiar și să vorbim despre mii ar fi destul de scăzut în comparație cu volumele pentru care filmăm în primele câteva luni”.

Valve nu a dezvăluit câte precomenzi au fost primite pentru Steam Deck, dar Coomer a subliniat că lansarea Steam Deck este diferită de multe alte lansări de hardware, în care companiile trebuie să furnizeze mii de magazine de vânzare cu amănuntul. Deocamdată Deck-ul este vândut doar prin Steam.

„Vom avea o lansare care arată ca un număr semnificativ de utilizatori chiar de la intrare și apoi o vom construi în timp, mai degrabă decât să avem cea mai mare explozie în prima zi și apoi să scadă în general după aceea”, a spus el. „Dacă extindeți cronologia până în 2022 și până în 2023, ne așteptăm să ne construim în mod constant pe cifrele noastre în tot acest timp, până la punctul în care există multe milioane de clienți dacă lucrurile merg așa cum credem noi, care folosesc Steam Deck până la sfârșitul acelui an, până în 2023”, conform sursei citate.

Citește și: