Funcția care ar putea face minuni la bateria telefoanelor, integrată în Steam Deck: cum te joci mai mult departe de priză

Funcția care ar putea face minuni la bateria telefoanelor, integrată în Steam Deck: cum te joci mai mult departe de priză

Steam Deck este un gadget care aproape că sună prea bine ca să fie adevărat. Îți aduce jocurile preferate de PC, cu grafica pe care o îndrăgești, într-un format cât se poate de portabil. Deși va mai trece ceva timp până îl vom putea experimenta, măcar l-am înțeles un pic mai bine.

Creat de Valve, Steam Deck promit să-ți ruleze în condiții optime cele mai noi jocuri, fără întreruperi. Pentru a asigura respectiva experiență în timp ce te ține departe de priză, Pierre Loup Griffais de la Valve a explicat pentru The Verge care vor fi trucurile din spate. Terminalul va include un limitator de cadre pe secundă pentru a-ți optimiza performanța și, în același timp, pentru a micșora consumul de resurse hardware cu scopul de a-ți spori autonomia.

Deși ai crede că acest detaliu te ajută în cazul jocurilor pretențioase, de fapt, este exact invers. Când te joci un titlu care nu arată spectaculos, dar te încântă teribil, nu are rost să forțezi consola să-ți dea 60 de cadre pe secundă, când te poți bucura de acea experiență la 30 de cadre pe secundă pentru o durată de timp departe de priză cu 50% mai mare.

Cum a fost creat Valve Steam Deck

Conform explicațiilor date de Valve, scopul acestei console a fost de a oferi 30 de cadre pe secundă în aproape orice joc compatibil. Acea cifră a fost stabilită ca fiind potrivită pentru o experiență de gaming decentă în aproape orice titlu modern. În condiții ideale, vei avea și jocuri la 60 de cadre pe secundă.

Ideea este că toate jocurile testate de Valve pe Steam Deck au atins acel prag și, de cele mai multe ori, l-au depășit. În mod previzibil, pentru că vorbim de o consolă portabilă de 400 de dolari, nu de un sistem de gaming de 2000 de dolari, probabil că nu te vei juca cu detalii maxime.

În cazul în care ai o curiozitate legată de o experiență practică pe Steam Deck, cei de la Valve au atras atenția asupra Portal 2. Jocul cu pricina va putea fi jucat pentru 6 ore în deplasare la 30 de cadre pe secundă sau pentru patru ore fără nicio limitare legată de cadre.

Citește și: