Vești bune pentru CD Projekt: ce se întâmplă cu procesul privind Cyberpunk 2077

Vești bune pentru CD Projekt: ce se întâmplă cu procesul privind Cyberpunk 2077

Vești bune pentru dezvoltatorul polonez, procesul în care este implicat s-ar putea rezolva mult mai repede.

CD Projekt a declarat că procedurile în acțiunea colectivă intentată împotriva sa în decembrie 2020 din cauza stării regretabile a lansării Cyberpunk 2077 au fost suspendate, deoarece se va ajunge la o înțelegere extrajudiciară. Acum, a fost anunțat că s-a ajuns la un acord și, presupunând că instanța este de acord, totul va fi rezolvat pentru 1,85 milioane de dolari.

În conformitate cu termenii acordului, toți membrii procesului „renunță la toate pretențiile împotriva Companiei și a membrilor Consiliului de Administrație al acesteia”. De asemenea, nu există nicio admitere a faptelor greșite din partea CD Projekt. În schimb, compania a spus că înțelegerea este în curs de rezolvare pentru că lupta împotriva procesului ar putea ajunge să coste și mai mult, indiferent de modul în care se desfășoară, împreună cu „practica generală din SUA de a încheia un astfel litigiu prin intermediul unei înțelegeri extrajudiciare”.

CD Projekt se scaldă în bani

Și mai izbitoare este suma mică a litigiului. Deși 1,85 milioane de dolari nu este o sumă mică pentru marea majoritate a oamenilor, aceasta este pentru CD Projekt. Există o percepție persistentă că această companie este un dezvoltator micuț, condus de postura GOG „fără DRM” și că într-adevăr s-a remarcat printr-o singură serie de jocuri – The Witcher. Dar în 2020 a devenit cea mai valoroasă companie de jocuri video din toată Europa, cu o valoare de piață de peste 8,1 miliarde de dolari, o sumă care o depășește chiar și pe cea a Ubisoft.

Cyberpunk 2077 a generat cifre impresionante, în ciuda problemelor de performanță și a erorilor care au dus la proces. După opt ani de dezvoltare și marketing, a recuperat toate cheltuielile și a obținut profit numai din precomenzi, vânzând aproape 14 milioane de exemplare în 2020 și contribuind la obținerea unui profit de 303 milioane USD în acel an.

Citește și: