Vești bune pentru bucureșteni: ce se întâmplă cu transportul public al capitalei

Vești bune pentru bucureșteni: ce se întâmplă cu transportul public al capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google.

„De azi transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google! Oricine intră pe Google Maps şi vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informaţiile dorite integrate în această aplicaţie. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea Bucureşti – Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila şi Buftea, dar şi programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni”, a arătat Nicuşor Dan, duminică, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, datele pentru transportul public la suprafaţă sunt preluate automat de pe serverele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov sau TPBI, iar într-o primă etapă se afişează planificarea curselor.

Urmează o integrare totală în timp real

„Noi lucrăm și la a putea integra și la a putea pune la dispoziție aceste date și pe Google Maps pentru că aplicația Google Maps o are absolut toată lumea și mai putem să scăpăm de aceste probleme de mediatizare. Este deja într-un stadiu destul de avansat. Ar trebui într-un termen de câteva luni de zile să avem în final tot transportul metropolitan București-Ilfov pe Google Maps. Evident nu putem face fără colaborare cu STB și cu ceilalți parteneri”, a declarat recent Celestin Drăgănescu, membru TPBI.

Practic, bucureștenii vor putea vedea în timp real, pe Google Maps, unde se află metroul, tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul cu care plănuiesc să se deplaseze dintr-un punct în altul al Capitalei.

Tot pe aplicația Google Maps va fi și un program cu ora la care pleacă din stație și ora la care ajunge la destinație mijlocul de transport ales, în funcție de condițiile de trafic, la fel ca în marile capitale europene.

Citește și: