Vești bune de la Citroen. Românii vor fi încântați cu anunțul făcut.

Vești bune de la Citroen. Românii vor fi încântați cu anunțul făcut.

Cea mai nouă mașină electrică de oraș a celor de la Citroen apare și în România.

Citroen Ami a fost lansat în mod oficial și pe piața din România, fiind importată de către Trust Motors. Aceasta este destinată, în primul rând, celor care doresc mobilitate indiferent că ne referim la indivizi sau companii cu flote întregi de mașini. Mașina este considerată una dintre cele mai mici vehicule electrice produse în Europa. De acum, vehiculul este disponibil și în România. Mai mult, acesta este eligibil pentru achiziție prin Programul Rabla, care permite acordarea unei subvenții de până la jumătate din prețul de listă al mașinii.

„AMI este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte: permite accesul facil în centrul orașelor, oferind mijloace de micro-mobilitate pentru toată lumea. Este o alternativă reală la scutere, biciclete, mopede și la transportul public, ce oferă noi stiluri de viață, orientate către universul digital”, a declarat importatorul.

Specificații tehnice

AMI este un vehicul pentru două persoane, fiind omologat, datorită dimensiunilor și puterii motorului, la categoria cvadriciclu. Această omologare îi permite să fie condus de persoane cu vârsta de peste 16 ani, care au obținut un permis de conducere de tip B1. Viteza maximă de rulare este de 45 km/h.

Citroen AMI are o lungime de numai 2,41 metri și 1,39 metri lățime, fiind echipat cu o baterie de 5,5 kWh, care poate asigura până la 75 km de autonomie. În același timp, încărcarea bateriei se face în trei ore, la o priză standard de 220 V. Motorul electric al mașinii are 6 kW, adică 8 cai-putere.

În urmă cu câteva zile, Stellantis a mai lansat un vehicul, realizat pe baza lui AMI, sub marca Opel, denumită Rocks-e.

Prețul pe care Citroen îl anunță pentru acest model, după aplicarea subvenției Rabla, este de 4.990 euro. Vehiculul Citroen AMI va fi începe livrările în 2022.