03 sept. 2015 | 15:18

Citröen aduce anii ’70 înapoi cu un concept perfect pentru o vacanță la mare

ENTERTAINMENT
Citröen aduce anii '70 înapoi cu un concept perfect pentru o vacanță la mare

Francezii de la Citröen sunt pe cale să-i impresioneze pe toți cei prezenți la salonul auto de la Frankfurt și să lanseze conceptul cu două uși Cactus M, care dorește să readucă la viață modelul Mehari, celebru în anii 70.

La fel ca bătrânul său predecesor, Cactus M Concept este o mașină cel puțin ciudată. Se vrea a fi concepută pentru teren accidentat, dar dimensiunile nu sunt chiar în favoarea acestei inițiative. Este decapotabilă, iar plafonul din material textil este destul de excentric și se îmbină perfect cu detaliile din interior.

Vorbind de interior, acesta este complet impermeabil, așa ca în cazul unei ploi, singurul lucru care ar trebui să te îngrijoreze este coafura. Tehnologia este similară cu cea folosită la costumele pentru scafandri. Portierele dispun de tehnologia AirBump, cu care ne-am obișnuit deja de la modelul clasic de Cactus, și au o formă inedită.

Mașina este construită în jurul ideei de plajă, vacanță și distracție sub razele soarelui. Culoarea „Hawaii Blue” are rolul de a pune în evidență latura distractivă a mașinii, și se îmbină perfect cu detaliile din interior.

Conform celor de la Jalopnik, dacă ești prea cool ca să mergi la hotel, Cactus M Concept îți pune la dispoziție un cort care stă depozitat în portbagaj până ce tu decizi să-ți petreci noaptea sub lumina lunii.

„Mașina arată de parcă Jeeb Cherokee s-ar fi luat la bătaie cu Nissan Murano Cross Cabriolet”, a declarat Collin Krum, de la FlightClub.