Opel te ajută să faci trecerea la un automobil electric

Opel te ajută să faci trecerea la un automobil electric

Opel „atacă” piața auto cu un model destinat în principal celor din mediul urban.

Mai mult ca sigur, nu doar o dată, te-ai lovit de problema găsirii unui loc de parcare, mai ales dacă stai la oraș. Din fericire atât pentru tine cât și pentru mine, Opel sare în ajutorul nostru.

Stellantis, firma care deține brandul Opel, a decis să producă o versiune germană a modelului electric Citroen Ami. Acest nou model urmează să aibă elementele specifice mărcii nemțești.

Opel Rocks-E, după numele său, va fi un model mai mult decât accesibil pentru orice consumator în principal datorită faptului că rata lunară va fi apropiată de valoarea unui abonament de autobuz.

Specificații tehnice

Cel mai nou automobil electric european este dezvoltat pe aceeași platformă pe care a fost realizat Citroen Ami și este o combinație între un microcar și un cvadriciclu. Are o lungime de numai 2,41 metri și o baterie de 5,5 kWh. De asemenea, este marketat ca fiind o nouă clasă de mașină descrisă ca „Mobilă Urbană Sustenabilă”.

Modelul are doar două locuri și un „micro-spațiu” pentru bagaje, 63 de litri. De asemenea are și un cârlig smart pentru o geantă mai mare. Constructorul promite că mașina va fi manevrabilă și mai mult decât potrivită pentru viața urbană. Mai mult, acesta va avea și portiere și va putea fi folosit pe orice vreme.

Revenind la locul de parcare, stai fără griji, tocmai aici este locul unde Rocks-E strălucește. Dimensiunile sale sunt comparabile cu cele ale unei motociclete 2.41 metri lungime, 1,39 metri lățime cu o greutate de 471 kilograme și o viteză maximă de 50 km/h. Autonomia sa este de aproape 75 de km și mai interesant este că îi trebuie doar 3,5 ore pentru încărcare la o priză normală.

Cel mai important e faptul că fiind omologată ca cvadriciclu această micro-mașină poate fi condusă, acolo unde legislația permite, și de către cei care încă nu sunt majori.

Opel a anunțat că modelul va fi disponibil întâi în Germania, din această toamnă, iar din 2022 își va face apariția pe restul piețelor. Cu toate că nu a fost anunțat un preț modelul similar al celor de la Citroen începe de la 6.990 EUR, deci ne putem aștepta ca și Rocks-E să aibă un cost similar.