Vestea zilei de la CEC Bank. Anunțul care vizează și clienții altor bănci din România

Vestea zilei de la CEC Bank. Anunțul care vizează și clienții altor bănci din România

CEC Bank a făcut, încă din prima zi a săptămânii, un anunț important pentru toți clienții instituției bancare.

Potrivit CEC Bank, instituția trece la nivelul următor în open banking și lansează inițierea de plăți din conturile de la alte bănci prin aplicația sa de Mobile Banking.

Reprezentanții instituției spun că va fi permisă, în premieră în România, inițierea de plăți prin Open Banking.

Într-o primă fază, serviciul va fi disponibil pentru clienții care au conturi la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și ING România, la care se vor adăuga în curând și alte bănci, a declarat Mugur Podaru, director Operațiuni la Distanță în cadrul CEC Bank.

Noua funcționalitate a fost implementată cu ajutorul partenerilor Finqware – un start-up românesc specializat în aplicații de integrare și open banking și Asseco SEE, dezvoltatorul aplicației de Mobile Banking.

Anunțul celor de la CEC Bank vine la doar trei luni de la implementarea de către CEC Bank a primei funcționalități Open Banking: vizualizarea conturilor și tranzacțiilor de la alte bănci și instituții financiare.

În acest moment, aplicația de Mobile Banking a CEC Bank se bucură de un succes răsunător, înregistrând o dublare a numărului de utilizatori și o creștere cu peste 110% a numărului de tranzacții în 2020.

Ce facilități au clienții CEC Bank în aplicația mobilă

Potrivit reprezentanților băncii, clienții se bucură de o serie de avantaje atunci când folosesc aplicația mobilă a băncii. De exemplu, aceștia pot achiziționa roviniete cu ajutorul aplicației de mobile banking.

Mai mult decât atât, există posibilitatea de integrare cu ghiseul.ro pentru vizualizarea și achitarea taxelor, impozitelor și amenzilor.

De asemenea, există și posibilitatea de a alimenta conturile de la CEC Bank, prin Intercont Transfer, cu sume de pe cardurile emise de alte bănci.

Totodată, clienții aplicației de mobile banking a CEC Bank pot vizualiza situația creditelor și plata ratelor.

Alte funcționalități ale aplicației mobile:

-Posibilitatea de a modifica limitele de tranzacționare și setările cardurilor
-Posibilitatea de a autoriza biometric plățile online efectuate cu cardul
-Funcționalități de bază precum vizualizarea soldurilor, efectuarea de plăți și transferuri în lei și valută, deschiderea de conturi și depozite și alimentarea conturilor de economii.
-Plăți instant și Alias Pay (plăți pe baza numărului de telefon) către destinatari cu conturi la bănci care au aderat la serviciul Transfond.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: