CEC Bank tocmai a făcut marea schimbare și clienții au nevoie doar de așa ceva pe telefon

CEC Bank tocmai a făcut marea schimbare și clienții au nevoie doar de așa ceva pe telefon

De mai bine de un an așteptăm cea mai importantă schimbare în domeniul bancar: open banking. Acum, CEC Bank anunță că face pasul major.

Odată cu directiva europeană PSD2, se întâmplă câteva schimbări serioase și în România. În primul rând, securitatea e mai mare. Și ai sesizat deja, că aplicațiile băncilor devin mijlocul de confirmare a plăților. Apoi, poți folosi alte aplicații și să ai acces la datele contului tău bancar.

Astfel, băncile ar trebui să fie mai puțin închise și competitivitatea în zona digitală ar trebui să ducă la produse mai bune. Ar trebui, pentru că schimbările vin greu și până când le vedem putem doar spera. Dar, în teorie, clienții pot consulta detalii despre conturile personale deschise la fintech-uri sau bănci din orice aplicație e principală pentru ei.

Acum, CEC Bank a anunțat că intră în domeniul open banking și oferă acces la conturile de la alte nouă bănci şi instituţii financiare în aplicaţia sa de mobile banking. Ceva similar a făcut Banca Transilvania în toamna lui 2020.

În prezent, CEC Bank permite conectarea conturilor de la alte nouă bănci de top şi instituţii financiare, pentru vizualizarea soldului şi a tranzacţiilor. Lista include cele mai mari bănci din România: BT, BCR, Raiffeisen, BRD, Unicredit, ING, Libra Bank, Alpha Bank, dar şi Revolut.

Cum adaugi conturi externe în aplicația CEC Bank

Conturile externe pot fi adăugate direct din aplicaţia Mobile Banking a CEC Bank. Din meniul principal accesezi opţiunea Conturi/Adaugă conturi de la alte bănci, selectezi banca dorită şi confirmi accesul cu datele de autentificare stabilite în relaţia cu banca respectivă.

Ulterior, soldurile conturilor externe şi listele tranzacţiilor vor fi disponibile direct în aplicaţia de Mobile Banking a CEC Bank, fără a mai fi necesară accesarea şi autentificarea în alte aplicaţii. Serviciul este accesibil gratuit, fără comisioane suplimentare.

Banca oferă și alte funcționalități în aplicație, dacă ești interesat, pe lângă vizualizarea soldurilor, efectuarea de plăți și transferuri în lei și valută, deschiderea de conturi și depozite și alimentarea conturilor de economii. Le ai mai jos:

  • Plăți instant și Alias Pay (plăți pe baza numărului de telefon) către destinatari cu conturi la bănci care au aderat la acest serviciu Transfond
  • Integrare cu ghiseul.ro pentru vizualizarea și achitarea taxelor, impozitelor și amenzilor
  • Posibilitatea de a alimenta conturile de la CEC Bank, prin Intercont Transfer, cu sume de pe cardurile emise de alte bănci
  • Vizualizarea situației creditelor și plata ratelor
  • Posibilitatea de a modifica limitele de tranzacționare și setările cardurilor de debit
  • Posibilitatea de a autoriza biometric plățile online efectuate cu cardul
Citește și:
Etichete: