Vestea zilei de la ANAF: începând de azi, vei putea discuta pe chat, direct cu Fiscul

Vestea zilei de la ANAF: începând de azi, vei putea discuta pe chat, direct cu Fiscul

Vei putea discuta direct pe chat cu ANAF. Iată ce veste importantă are Fiscul pentru tine și cum vrea să te ajute.

Contribuabilii vor putea discuta pe chat cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, începând de astăzi, 22 noiembrie. Noul serviciu (CHAT) al instituției se va afla în faza de testare până la finalul anului.

Șefa Fiscului spunea săptămâna trecută că cei interesați pot beneficia prin acest Chat de asistență în vederea accesării serviciilor disponibile pe portalul instituției.

Conform site-ului ANAF, în situația în care contribuabilii doresc alte informații decât cele cu privire la serviciile disponibile pe portalul ANAF, aceștia sunt rugați să apeleze la celelalte modalități de acordare a asistenței, cum ar fi Call Center ANAF.

De asemenea, ANAF oferă îndrumare și asistență în domeniul fiscal și cel al tehnologiei informației la numărul de telefon: 031.403.91.60.

ANAF se mândrește cu veniturile colectate în 2021 de la contribuabili: câți bani s-au strâns

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) tocmai a transmis ca veniturile suplimentare colectate la bugetul statului, în primele zece luni ale anului, au crescut cu 18% faţă de anul 2020.

Conform declarațiilor Mirelei Călugăreanu, preşedinta instituției, autoritățile se declară mulțumite de gradul de colectare atins până în prezent.

„Veniturile colectate sunt bune în acest an. Ponderea în PIB a veniturilor brute colectate în primele zece luni a crescut cu 1,3 puncte procentuale peste cea din 2020, şi cu 0,8 puncte procentuale peste cea din 2019. În primele luni ale anului 2021 ANAF a colectat venituri mai mari cu 18% faţă de 2020 şi cu 14% mai mari faţă de 2019. Suma absolută colectată suplimentar faţă de 2020 este de 40 de miliarde de lei, iar faţă de 2019 este 31,5 miliarde lei, în condiţiile în care rambursările au fost accelerate şi suma rambursată suplimentar este mai mare”, a spus președinta ANAF.

Mai mult decât atât, după cum declară oficialul instituției, Agenția Națională de Administrare Fiscală a continuat implementarea unor măsuri bune şi eficiente pentru mediul de afaceri.

Citește și:
Etichete: