Un studiu a descoperit care sunt cele mai avariate mașini de pe șoselele din Europa. Totul se întâmplă din cauza șoferilor care ajung în situații limită, neștiind să estimeze timpul pentru efectuarea unor manevre.
Un site în care se verifică istoricul mașinilor arată care sunt mașinile cele mai avariate în accidente din Europa. Pe primul loc în acest top se află Lexus, o mașină extrem de puternică, pe care nu orice șofer o poate controla.
Și Dacia ocupă un loc în topul acestor mașini care sunt cel mai adesea implicate în accidente. Cu toate acestea, primele locuri le ocupă mașini puternice, cu mulți cai putere.
Studiul arată că aceste autoturisme sunt des avariate de către șoferi neexperimentați, care după o manevră greșită sunt implicați în accidente.
Pe locurile doi și trei se află Subaru și Jaguar, două mașini puternice, care sunt însă folosite greșit de către șoferi nepregătiți.
Locul patru îl ocupă BMW, un autoturism puternic și rezistent. Cu toate acestea, mulți tineri aleg această marcă de mașină și pentru că sunt iubitori de viteză, multe mașini ajung să fie implicate în accidente grave.
Pe locul cinci se află Dacia, una dintre cele mai ieftine mașini din Europa. Mulți șoferi le folosesc pentru a își face treburile, însă le forțează prea tare, expunându-se la pericol. Cele mai multe modele implicate în accident sunt Sandero, Duster și Logan.
Ministrul de Interne a atras atenția șoferilor români cu privire la viteza cu care circulă. În doar câteva zile, 24 de persoane și-au pierdut viața în astfel de accidente.
„În acest weekend, după tragedia de la Sibiu, de la Bacău, de la Bihor și acum din Olt, dacă ne uităm pe o statistică, din nefericire, România se află în topul clasamentului european la numărul de persoane decedate în accidente rutiere.
Dar raportându-ne la anul 2019, pentru că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav.
Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 – 1.667, deci pe şase luni de zile, numărul accidentelor grave și al persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a spus Lucian Bode la finalul lunii iulie.