Vestea bună pentru posesorii de iPhone și PC-uri cu Windows: nu puteai să faci asta până acum

Vestea bună pentru posesorii de iPhone și PC-uri cu Windows: nu puteai să faci asta până acum

Ca posesor de iPhone, ar ajuta mult să ai în posesia ta și un Mac, se pupă bine între ele. Se pare însă că cei de la Apple vor să facă o treabă semnificativ mai bună în a facilita și interacțiunea dintre iDevice-uri și PC-uri cu Windows.

Apple oferă de câțiva ani un instrument software intitulat iCloud pe care îl poți descărca de pe site-ul companiei. Îl găsești aici. Până de curând, însă, respectiva aplicație nu făcea decât să te ajute să-ți sincronizezi fotografiile cu PC-uri, iar dacă erai utilizator de Outlook, ți-ai fi putut sincroniza și contactele, respectiv calendarul. De acum înainte, același utilitar este mult mai util.

iCloud ajunge în Microsoft Store și te ajută mult mai mult

În Microsoft Store, magazinul virtual inclus în Windows 10 și Windows 11, Apple a început să ofere versiunea 12.5 de iCloud. Ca de obicei, aceasta este complet gratuită. Mai mult decât atât, vine însă cu ceva în plus. De acum înainte, te ajută să-ți utilizezi parolele salvate pe iPhone și în browserul tău preferat, indiferent dacă este Google Chrome sau Microsoft Edge.

Parole tale de pe iPhone sunt salvate într-un keychain sau portchei, iar până la ora actuală, respectivul ”seif” nu era accesibil de pe Windows. Noua versiune de iCloud pentru PC-uri, după ce te-ai autentificat, îți permite să adaugi, editezi, ștergi, copiezi sau lipești parole noi sau vechi din Apple Keychain. Mai mult decât atât, printr-o extensie separată, disponibilă momentan pentru Edge și Chrome, chiar și cele mai complexe parole sunt completate automat când navighezi pe internet.

Dacă îți sunt salvate pe iPhone, cât timp vei avea iCloud pornit pe sistemul tău cu Windows, aceleași parole îți vor apărea cu steluțe pe paginile tale web favorite. Apple insistă pe faptul că toate parole sunt în continuare păstrate într-o manieră cât se poate de sigură, într-o bază de date criptată în interiorul iCloud. Când un browser are nevoie de una dintre ele, printr-un canal securizat, parola necesară este transmisă extensiei care ți-o completează pe web.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: