Utilizatorii de iPhone și iPad, furioși: de ce a căzut iCloud și care au fost consecințele

Utilizatorii de iPhone și iPad, furioși: de ce a căzut iCloud și care au fost consecințele

Utilizatorii de produse Apple, indiferent dacă este vorba de Mac, iPhone sau iPad, sunt dependenți de iCloud. Din păcate, serviciul online a picat în ultimele 24 de ore.

Gigantul din Cupertino se confruntă cu mai multe probleme de imagine în ultima lună. După ce a supărat mai mulți utilizatori pentru că a scos încărcătoarele de priză și căștile din cutia tuturor iPhone-urilor pe care le comercializează, Apple și-a lăsat utilizatorii în aer și când vine vorba de stocarea datelor în cloud.

Dacă în ultimele 24 de ore ai întâmpinat probleme cu efectuarea backup-urilor în iCloud sau cu sincronizarea datelor între dispozitivele tale Apple, să știi că nu ești singur.

Pe pagina de suport tehnic a gigantului din Cupertino au fost raportate întreruperi la mai multe servicii care țin de iCloud. Cei de la 9to5Mac au fost primii care au raportat problema și nu este clar cât a fost de extinsă, dar consecințele au fost destul de dureroase pentru cei afectați.

Pentru mai multe ore, nu a funcționat mecanismul pentru realizarea copiilor de siguranță în cloud, nu au putut fi sincronizate datele din calendar, fotografiile și nici măcar serviciul de localizare Find My (Găsire). Cei mai supărați au fost probabil cei care nu s-au putut autentifica pe iCloud pentru a vedea dacă nu cumva și-au pierdut datele stocate online peste noapte.

Problemele au fost depistate duminică în jurul orei 16:00, iar la 20:00 încă nu se remediase. Partea bună este că Apple Music, Facetime și Siri au continuat să funcționeze în acest timp.

Aceasta este a doua cădere masivă suferită de serviciile Apple în doar câteva săptămâni, cu mențiunea că, la momentul respectiv, nu au fost funcționat nici serviciile de streaming ale gigantului, Apple Music și Apple TV+. Nu este foarte clar dacă problema de acum a avut legătură cu implementarea Apple One, noul sistem de abonamente pentru servicii Apple care, din păcate, nu este disponibil în țara noastră.

Dacă vrei să ai o imagine mai clară a problemelor suferite de iCloud poți accesa acest link de pe DownDetector. Conform rapoartelor de acolo, probleme s-au extins pe aproximativ 12 ore, cu o amploare mai mică sau mai mare.

Citește și: