Veste proastă pentru fanii Seinfeld: de ce va dispărea serialul de pe toate platformele de streaming

Veste proastă pentru fanii Seinfeld: de ce va dispărea serialul de pe toate platformele de streaming

Seinfeld e considerat unul dintre serialele care au pus bazele comediei în televiziune. E disponibil acum pe Hulu și va ajunge și pe Netflix. Totuși, e la mijloc o mică problemă.

Seinfeld s-a prezentat drept un serial despre nimic și, la fel ca Friends, e considerată o producție nemuritoare. Nu-i de mirare, așadar, că și platformele de streaming s-au înghesuit pentru a-l avea – atât pentru fanii nostalgici, cât și pentru cei care îl descoperă abia acum.

Seinfeld e disponibil acum pe Hulu, dar va ieși de pe platforma de streaming pe 23 iunie. Drepturile de difuzare au fost cumpărate de Netflix și va ajunge acolo, dar nu se va întâmpla prea curând, scrie presa americană. E motivul pentru care nu vei putea vedea Seinfeld pe nicio platformă de streaming vreme de luni bune.

Seinfeld, de negăsit o perioadă

Cum spuneam, Hulu mai poate difuza serialul doar până pe 23 iunie, dar nu va ajunge pe Netflix mai devreme de luna septembrie, susține surse citate de Vulture. Nu e clar de ce a apărut această situație: poate fi o problemă cu contractele sau altceva la mijloc.

De obicei, când astfel de producții se mută de pe o platformă pe alta, tranziția nu presupune o pauză atât de mare. Netflix, spre exemplu, a întins accesul la Friends pe o perioadă mai lungă, tocmai pentru a nu exista o pauză atât de mare între momentul ieșirii serialul de pe Netflix și intrarea pe HBO Max. Se întâmpla chiar anul trecut.

Cei de la Vulture bănuiesc, însă, că s-ar putea să fie la mijloc o strategie de marketing. N-ar fi exclus ca această pauză să fie intenționată, tocmai pentru a crește interesul fanilor pentru o eventuală reuniune. Dacă Friends a făcut asta, de ce nu s-ar fi gândit și creatorii Seinfeld la același lucru, nu?

În urma unei înțelegeri cu Sony Pictures Television, adică entitatea care controlează drepturile de difuzare ale serialului Seinfeld, toate cele 180 de episoade vor fi disponibile pe Netflix. Drepturile i-ar fi costat peste 500 de milioane de dolari.

Citește și: