Veste bună pentru utilizatorii de Android: nu se mai aștepta nimeni la asta în 2021

Veste bună pentru utilizatorii de Android: nu se mai aștepta nimeni la asta în 2021

Încă de la primele versiuni de Android, sistemul de operare al Google a avut o problemă semnificativă cu propagarea. Majoritatea terminalelor din piață nu beneficiau de actualizări, dar lucrurile pare să se îmbunătățească.

În ultimii ani, prin numeroase parteneriate cu producătorii, Google a încercat să creeze o serie stufoasă de mecanisme pentru a facilita actualizarea rapidă a terminalelor cu Android. S-au făcut eforturi pentru ca versiunile noi să ajungă totuși la cât mai mulți utilizatori, preferabil mai repede de un an.

Conform datelor agregate de StatCounter, concluzia este una cât se poate de clară. Android 11 se bucură de cea mai rapidă adopție la nivelul terminalelor din Statele Unite ale Americii din toate versiunile anterioare ale sistemului de operare pentru mobile. Cu alte cuvinte, ce a făcut Google cu partenerii săi începe să funcționeze, chiar dacă victoria nu este neapărat una incredibil.

Ca referință, aproximativ 25% dintre dispozitivele cu Android aflate în circulație rulează versiunea 11, la aproximativ 6 luni de la lansarea oficială a respectivei variante. Android 10, lansat în urmă cu aproximativ un an și jumătate este cel mai popular, deținând aproximativ o cotă de piață de aproximativ 33%.

Android

În momentul în care încerci să afli aceleași informații la scară globală, nu doar în SUA, Android 10 este de asemenea cel mai utilizat sistem de operare. Are 41% cotă de piață.

Una peste alta, Google împreună cu partenerii săi creatori de mobile fac o treabă din ce în ce mai bună în a combate fragmentarea platformei pentru mobile cu fiecare versiune nouă ieșită din Mountain View.

O confirmare în acest sens a venit chiar de la Google în luna iunie a anului trecut, când, printr-un comunicat de presă, compania s-a lăudat cu faptul că Android 10, cel mai nou de la acea vreme, a înregistrat cea mai rapidă rată de adopție până la momentul respectiv. Rămâne să vedem dacă trendul depistat de StatCounter va fi confirmat și de Google peste câteva luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: