19 feb. 2021 | 09:30

Android 12, mai aproape de lansare: schimbările radicale de interfață și funcționalitate, online

ACTUALITATE
Android 12, mai aproape de lansare: schimbările radicale de interfață și funcționalitate, online

În timp ce majoritatea utilizatorilor de Android încă mai visează să pună mâna pe actualizarea la Android 11, cei de la Google lucrează intens la versiunea cu numărul 12. Noi detalii despre aceasta au început să circule pe internet.

Supranumit Snow Cone, Android 12 a făcut valuri online în ultimele săptămâni. Noul sistem de operare se pare că va veni la pachet cu o serie stufoasă de schimbări, atât pe partea de interfață, cât și de funcționalitate. Unele dintre ele s-ar putea să le recunoști din iOS 14, altele sunt originale.

Un nou sistem de rotire automată a ecranului nu va mai fi dependent de informațiile obținute de giroscop și accelerometru. În schimb, se va baza pe ceea ce ”vede” camera frontală de la telefon, ca să îți identifice fața și, astfel, să estimeze mai corect modul în care vrei să-ți utilizezi gadgetul.

Cu Gaming Mode integrat în GameManager, Android 12 va fi mai eficient în a-ți face sesiunile de gaming lipsite de distrageri. Când intri într-un joc, vei putea scăpa automat de toate notificările, luminozitatea nu se va mai modifica dinamic, iar sunetele vor veni doar din joc. Ține doar de tine cât de în serios îți iei jocurile pe mobil. Dintr-un punct de vedere, va funcționa similar cu clasicul Do Not Disturb, avantajul major va veni însă din faptul că poți programa activarea automată a funcției când intri într-un joc.

Un nou buton pentru ajustarea rapidă a luminozității în Android 12 îți va permite să sari dintr-o atingere la intensitatea luminoasă dorită, fără swipe-uri și switch-uri. Primul beta de Android 12 ar trebui să se lanseze în această săptămână, dar, cel mai probabil, va fi disponibil doar pentru utilizatorii de terminale Google Pixel. Restul utilizatorilor s-ar putea să aibă de așteptat până în vară, dacă nu în toamnă ca să vadă la ce au lucrat inginerii gigantului din Mountain View.

android 12 functii

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele