Veneția s-a săturat de turiști. Ce trebuie să facă vizitatorii de acum

Veneția s-a săturat de turiști. Ce trebuie să facă vizitatorii de acum

Veneția, orașul monument al Italiei, atrage anual mii de turiști. Arhitectura fabuloasă, străzile pietruite pline cu cafenele și magazine, canalele navigabile pline de gondole atrag romantici din toate colțurile lumii. De acum ”orașul plutitor” se va schimba.

Autoritățile regiunii Veneto intenționează să impună o taxă de acces pentru vizitatori. Ea are ca scop reducerea numărului de turiști. De acum, dacă vei dori să vezi laguna Italiei, va trebui să plătești.

Cât costă să vizitezi Veneția?

Intenția de taxare a vizitatorilor a apărut în ziarul peninsular La Stampa, de unde a fost preluat de Bloomberg.  Biletul de intrare în oraș va costa între 3 și 10 euro. Măsura va intra în vigoare din vara următoare. Exceptați de la taxă vor fi rezidenții și turiști care și-au rezervat cazarea la un hotel.

Proiectul a fost dezbătut înainte de pandemia de COVID-19. Răspândirea virusului a făcut situația mai dificilă, deoarece sosirile în masă au trebuit să fie restricționate. Autoritățile vor ca experiența turiștilor și a rezidenților să fie una singulară. Să nu se mai producă aglomerări.

Potrivit proiectului, turiștii ar urma să fie nevoiți să își rezerve accesul în avans. Luna trecută, Veneția a interzis intrarea navelor de croazieră în lagună. Această măsură s-a luat pentru a evita supraaglomerarea portului. Autoritățile urmăresc reglementarea traficului de turiști astfel încât zonele de atracție ale orașului să nu fie încărcate. Această măsură a intrat în vigoare în luna august.

În afară de peisajul extrem de atractiv, Veneția este renumită pentru obiectivele ei turistice celebre cum ar fi: Podul suspinelor, Piața San Marco, Palatul Dogilor, Bazilica San Marco și Marele Canal.

Se pare că, de acum, vizitatorii vor avea o experiență unică, deoarece străzile orașului și canalele vor fi mai aerisite și mai puțin aglomerate. Se vor putea vizita toate atracțiile turistice de până acum, dar asta se va întâmpla într-un mod mult mai organizat și mai relaxat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: