Cum poți obține transport gratuit prin oraș, oriunde te-ai duce

Cum poți obține transport gratuit prin oraș, oriunde te-ai duce

Dacă ești din Cluj-Napoca, avem vești foarte bune pentru tine. Ai din nou șansa de a te plimba gratis cu mijloacele de transport în comun, cu o singură condiție: să faci puțină mișcare.

Autoritățile locale din Cluj-Napoca reintroduc o măsură deosebită în sistemul de transport public. Cetățenii care nu doresc să achite un bilet pentru a merge, de exemplu, cu autobuzul, trebuie să știe că îl pot obține și gratis.

Mai mult decât atât, metoda prin care pot obține biletul gratis le va aduce și avantaje pentru sănătate.

Genuflexiuni pentru bilete gratis la transportul în comun

Practic, cine vrea să se plimbe gratis prin Cluj-Napoca trebuie să fie dispus să efectueze genuflexiuni.

De 20 de genuflexiuni este nevoie pentru un astfel de beneficiu, transmit autoritățile locale.

În perioada octombrie – decembrie 2020, în cadrul proiectului-pilot inițiat de Sports Festival s-au efectuat peste un milion de genuflexiuni, pentru care s-au eliberat 55.000 de bilete de autobuz. Asta înseamnă aproape 1.900 de ore de sport, susțin inițiatorii proiectului.

Cetățenii interesați de această măsură interesantă trebuie să știe că automatul va funcționa zilnic, între orele 08.00-20.00.

De asemenea, biletele obținute prin genuflexiuni e și pentru zona metropolitană și vor fi valabile 7 zile lucrătoare.

Cei din Clu-Napoca au toate motivele să ia parte la un astfel de program. Pe lângă beneficiile aduse condiției fizice și medicale, această măsură poate contribui la menținerea unui echilibru în bugetul de cheltuieli, dacă ținem cont de faptul că benzina, de exemplu, e mai scumpă în Cluj decât în Capitală, deși salariile sunt ceva mai mici.

Salariul mediu în București este mai mare, 708 euro, față de Cluj, 686 de euro. Cu toate acestea, benzina este mai scumpă în Cluj, 1,14 euro față de 1,07 euro în Capitală. În final, cumperi 661 de litri de benzină în București dintr-un salariu mediu, în timp ce clujenii trebuie să se rezume la 601 litri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: