Utilizatorii de iPhone nu mai vor scumpeturi: câți au migrat la chinezării și care este producătorul favorit

Utilizatorii de iPhone nu mai vor scumpeturi: câți au migrat la chinezării și care este producătorul favorit

Pe hârtie, Apple a avut un trimestru foarte bun, iar iPhone 12 s-a vândut ca pâinea caldă, în toate iterațiile sale. Aceea este însă doar o parte a unei povești mai complexe.

În urmă cu aproximativ 6 luni scriam dezamăgit o listă stufoasă de motive pentru care nu mi-aș cumpăra iPhone 12. Explicat de ce nu ar trebui nici tu să-ți cumperi și că acest design promovat ca revoluționar nu face decât să îmbine un iPhone 5 cu un iPhone 10. Mai mult decât atât, toate iPhone-urile noi au o baterie mai mică decât vechea generație, autonomia și mai mică din cauza funcționalității 5G, în timp ce prețul este mai mare, pentru că nu mai încărcător și căști în cutie.

Deși foarte mulți fani Apple, printre care mă număr, și-au cumpărat smartphone-urile de ultimă generație din Cupertino, unii au fost atât de supărați încât au migrat la echipa adversă. Atât de mulți au ajuns să folosească un telefon Meizu, de exemplu, încât compania chinezească a făcut o postare pe Weibo cu imaginea foarte sugestivă pe care o poți vedea mai jos.

În teorie, există vreo 5-6 producători mari de telefoane cu Android și doar Apple care folosește iOS. Cu toate acestea, 45% dintre utilizatorii noi de Meizu au fost înainte posesori de iPhone. Nu putem asocia o valoare clară în milioane de utilizatori acelui procent, dar victoria chinezilor în fața gigantului american nu putea fi neglijată.

În ceea ce privește gadgeturile Meizu, compania tocmai și-a lansat la nivel global cele mai atrăgătoare și performante terminale ale sale, Meizu 18 și Meizu 18 Pro, ambele dotate cu Snapdragon 888, cel mai rapid SoC al momentului.

Pentru a ”măsura” posesorii de iPhone care au trecut la Meizu, compania a ținut evidența terminalelor folosite pentru a achiziționa smartphone-urile sale, dar și dispozitivele de pe care s-a făcut migrarea datelor prin intermediul aplicației proprietare. 
Apple meizu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: