Utilizatorii Apple și-ar putea pierde datele: cum ai putea ajunge să de confrunți cu situația Western Digital

Utilizatorii Apple și-ar putea pierde datele: cum ai putea ajunge să de confrunți cu situația Western Digital

Recentul incident cu ștergerea de la distanță a dispozitivelor NAS My Book Live de la Western Digital a subliniat necesitatea copiilor de siguranță a datelor. Utilizatorii Apple s-ar putea confrunta cu aceeași situație în care, își pot pierde datele.

Acest ”coșmar” de a-ți pierde datele poate interveni și în cazul proprietarilor AirPort Time Capsule de la Apple. Acest lucru nu ar fi cauzat doar de erori de proiectare a carcasei în sine, cât și a hard diskului utilizat în interiorul acesteia.

Deși nu ar fi corect să aruncăm toată vina pe Apple, dar compania ar fi putut fi conștientă de problemele de proiectare cu HDD-urile Seagate Grenada disponibile la acel moment. Modelele specifice în cauză sunt ST3000DM001 și ST2000DM001 2014-2018 și ambele folosesc o platformă de stocare din două materiale diferite. Aceste materiale se degradează în timp la ritmuri diferite și, din păcate, designul AirPort Time Capsule îl agravează și mai mult.

Utilizatorii Apple ar putea pierde datele din cauza unei defecțiuni de proiectare

Potrivit companiei germane de recuperare a datelor Datenrettung, Time Capsule, care este slab ventilată face ca materialul folosit la spațiul de stocare să se degradeze mai repede decât în ​​mod normal. Fără ventilatoare care să ajute la menținerea temperaturii, dispizitivele care țin capetele de citire / scriere atunci când nu sunt utilizate se rup în cele din urmă de uzură.

Deoarece dispozitivul de rezervă Time Machine a fost întrerupt în 2018, nu mai există reparații oficiale disponibile pentru acesta. Nu s-au făcut niciodată rechemări pentru hard disk-urile Seagate sau AirPort Time Capsule.

Din păcate, acest lucru determină deformarea capetelor de citire / scriere, ceea ce, la rândul său, provoacă deteriorarea discurilor. La următoarea pornire a Time Capsuel, capetele deformate zgârie discurile, distrugând datele stocate acolo.

Din păcate, nu există o recuperare ușoară a datelor disponibilă odată ce se întâmplă, iar datele sunt pierdute pentru totdeauna. Tehnicienii Datenrettung sugerează acum backupul datelor stocate pe acele capsule și trecerea la o altă soluție de rezervă înainte ca inevitabilul să se întâmple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: