Urtopia sau calculatorul pe două roți: tot ce știm despre cea mai tare bicicletă

Urtopia sau calculatorul pe două roți: tot ce știm despre cea mai tare bicicletă

În timp ce unele biciclete electrice încearcă să mențină lucrurile simple, altele se bucură de natura lor electronică, incluzând cât mai multe funcții de înaltă tehnologie. Urtopia cu o singură viteză este cu siguranță una dintre cele din urmă și tocmai a ajuns pe platforma de crowdfunding Indiegogo.

În primul rând, nu, nu este o greșeală de tipar – Urtopia proiectată de Hong Kong este concepută pentru a fi utilizată în oraș, așa că numele său este o amalgamare a cuvintelor „urban” și „utopie”.

Una dintre caracteristicile sale cele mai izbitoare este cadrul complet din fibră de carbon, care include furca, ghidonul și tija de șa. Așa cum este cazul unui număr din ce în ce mai mare de biciclete care încearcă să facă o declarație vizuală puternică, cadrul său nu are un tub de scaun – un fel de tub superior de tip zig-zag pentru a deveni suporturi de scaun.

Pe lângă faptul că este fabricat din fibră de carbon, ghidonul său plat se distinge și mai mult prin încorporarea unui far LED, înclinat pentru a nu orbi șoferii care se apropie, un scaner de amprentă care deblochează sistemul de acționare al bicicletei atunci când este atins de proprietarul înregistrat și comenzi pe partea stangă pentru activarea indicatoarelor de viraj, care sunt proiectate pe sosea, dar și un afișaj LCD pe tijă.

Cea mai „deșteaptă” bicicletă

Afișajul afișează toate lucrurile obișnuite, cum ar fi viteza actuală și nivelul de încărcare a bateriei. Totuși, are și două microfoane care anulează vântul, care permit utilizatorilor să acceseze numeroasele funcții ale Urtopia prin control vocal.

Tija de șa încorporează nu numai modulul de lumină spate/lumină de frână/indicator de viraj, ci și o unitate radar cu unde milimetrice orientată spre spate. La fel ca sistemul de radar Garmin Varia existent, acea unitate avertizează biciclistul atunci când detectează vehiculele care se apropie din spate – în acest caz, acel avertisment ia forma unui ghidon vibrant.

Puterea de pedalare a pilotului este sporită de un motor de 250 de wați pentru butucul spate, care este alimentat de o baterie LG litiu-ion detașabilă de 360 ​​Wh. Se spune că o încărcare de 2,5 ore este bună pentru o autonomie de 48 până la 129 km, în funcție de factori precum terenul și care dintre cele cinci niveluri de asistență electrică este ales. O viteză maximă asistată de motor de 32 km/h este posibilă în versiunea americană/canadiană a bicicletei, cu 25 km/h oferită pentru modelul european.

Dacă cineva încearcă să fure Urtopia în timp ce este lăsat nesupravegheat, un giroscop încorporat va detecta mișcarea, va suna o alarmă și va trimite o alertă către smartphone-ul tău. Și dacă oricum este furată, locul ei poate fi urmărit prin intermediul unui cip GPS.

Dacă ești interesat să cumperi un model Urtopia, prețul de pe Indiegogo începe de la 1.999 EUR pentru modelul european. Presupunând că ajunge la producție, prețul de vânzare cu amănuntul al acelei versiuni va fi de 3.999 EUR.

h

Citește și: