Nu o să îți vină să crezi care e cea mai vândută mașină electrică a lunii iulie

Nu o să îți vină să crezi care e cea mai vândută mașină electrică a lunii iulie

Cel mai recent studiu de piață arată schimbări importante în topul celor mai vândute mașini pe continentul european. Indiferent de motorizare, dorințele consumatorilor sunt destul de clare, iar constructorii auto trebuie să țină cont de ele.

Conform unui studiu efectuat de către JATO Dynamics, topul celor mai vândute mașini din Europa este condus de către Dacia. Modelul Sandero a devenit în luna iulie cea mai cumpărată mașină de pe teritoriul european, depășind liderul consacrat Volkswagen Golf.

În cadrul aceluiași studiu, se observă că topul dedicat mașinilor 100% electrice este mai disputat ca niciodată.

Top 5 – motorizare 100% electrică

Pe locul trei se clasează Kia cu modelul său e-Niro care a vândut, surprinzător poate, aproape 4000 de modele. Cu această reușită Kia se poziționează foarte bine pe piața auto europeană, clasa 100% electric, cu o creștere a cotei de piața cu 17 procente și astfel reușește să pună presiune și pe constructorul aflat pe treapta următoare.

Pe locul doi în acest top îi regăsim pe cei de la Renault cu modelul lor Zoe. Aceștia au vândut și ei aproximativ 4000 de unități reușind să îi devanseze pe coreeni cu doar 23 de mașini. Francezii au avut o scădere dramatică de piață, adică cu 57% față de aceeași lună din 2020. Fostul lider de piață are multe de îndreptat dacă vrea să își recapete poziția de lider detașat al pieței.

În fine, pe primul loc al topului îi găsim pe cei de la Volkswagen. Modelul ID.3 al constructorului german a depășit Renault, datele arătând că nemții au vândut 5433 de unități. Astfel, constructorul originar din Wolfsburg se plasează ca lider de piață având un avans considerabil și liniștitor față de concurență.

Topul este completat de către Skoda cu SUV-ul electric Enyaq vândut în cuantumul a 3649 de modele, urmat de Fiat 500e, 3644 unități, Volkswagen ID.4, 3643 unități și Ford Mach-E cu 3314 mașini vândute.

Practic grupul Volkswagen deține majoritatea brandurilor din top 5. Dacă îi luăm în calcul și pe cei de la Skoda, care sunt deținuți de către gigantul german, „scorul total” obținut de către nemți este de aproximativ 12.725 de modele vândute, cu adevărat impresionant.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: