Unde merg românii de sărbători: nu te-ai fi așteptat la destinația asta de vacanță

Unde merg românii de sărbători: nu te-ai fi așteptat la destinația asta de vacanță

Majoritatea românilor au ales staţiunile montane şi cele balneo pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, ca şi în anii anteriori. Surpriza este pe plan extern: Egiptul este destinația de vacanță preferată a românilor, anul acesta, de Crăciun și Revelion.

De câţiva ani, Delta Dunării și litoralul se numără printre destinaţiile alese de mulţi români pentru petrecerea sărbătorilor de sfârşit de an, potrivit operatorilor din domeniul turistic.

Egipt a fost destinaţia de vacanță cea mai căutată de către români pentru Crăciun şi Revelion, anul acesta. Multe dintre pachete au fost vândute încă din lunile octombrie şi noiembrie.

Destinația de vacanță preferată de români iarna aceasta este Egipt

„Cel mai mult, ca număr de persoane, s-a vândut Egiptul, pentru vacanţe de relaxare în Hurghada şi Sharm el Sheikh. Sunt organizate curse charter săptămânale din mai multe oraşe ale ţării, preţurile pachetelor sunt accesibile. Şi de Crăciun, şi de Revelion la fiecare hotel se organizează mese festive şi spectacole, astfel încât turiştii să simtă atmosfera de sărbătoare. În fiecare zi pot pleca din Hurghada într-o excursie la Karnak şi Luxor, la Cairo, să facă safari în desert, să se plimbe cu o ambarcaţiune în Marea Roşie. În Sharm el Sheikh pot face safari, croazieră pe Marea Roşie, pot vizita Mănăstirea Sfânta Ecaterina şi să admire răsăritul de pe Muntele lui Moise”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45, pentru Agerpres.

Acești turişti au ştiut, așadar, că îşi doresc să petreacă sărbătorile de iarnă la căldură, în Egipt temperatura fiind între 24 şi 28 de grade în decembrie. Ei au cumpărat pachetele încă din lunile octombrie și noiembrie.

În acelaşi timp, spune Burcea, s-au vândut bine circuitele în Egipt cu croazieră pe Nil, circuitele în Iordania, Islanda, Franţa, Italia, Malta, Turcia, Portugalia, care s-au realizat mai puţin anul trecut.

Pentru vacanţe de sărbători în România este o cerere ridicată, mai ales de când s-au anunţat noile condiţii, mai relaxate, pentru această perioadă. Turiştii merg în toate destinaţiile care sunt deschise, unde se poate merge. Îşi doresc să aibă o vacanţă liniştită de sărbători, ca într-o perioadă normală, şi să se simtă bine”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește bugetul alocat vacanţelor pentru sărbătorile de iarnă a fost cu 10-15% mai ridicat decât anul trecut: „Bugetul pe sărbători este mai mare faţă de anul trecut atât pe exotice, de exemplu pentru Maldive este cu 15% mai mare, cât şi pentru vacanţele în Egipt, cu 10% faţă de 2020”.

Citește și: