Unde își petrec vacanțele românii care vor să scape de pandemie

Unde își petrec vacanțele românii care vor să scape de pandemie

Criza sanitară globală pe care o traversăm de aproape doi ani a schimbat comportamentul românilor în privința vacanțelor.

În prag de val patru sau chiar în plină creștere a cazurilor de infectare, românii caută destinații turistice care fie au trecut de perioada critică, fie nu au intrat încă în ea.

Vacanțele în Egipt sau Dubai sunt la mare căutare

Românii care vor să aibă parte de vacanțe liniștite, trebuie să fie dispuși să plece destul de departe de casă. În Egipt sau Dubai sunt cele mai mari cereri de plecare în vacanță, în această perioadă, transmit operatorii agențiilor de turism de la noi din țară.

De asemenea, potrivit agenției Paralela 45, la fel de căutate sunt și Turcia sau Iordania, pentru sezonul de toamnă.

De asemenea, românii nu exclud și alte variante când vine vorba despre un sejur în această perioadă. Criteriul de selecție al destinațiilor turistice ține de culoarea listei epidemiologice pe care sunt înregistrate țările. Astfel, țările din zona verde, precum Olanda, Germania, Franța, Portugalia, Italia, Spania, Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda, Malta, Cehia, Ungaria, Polonia, reprezintă un mare interes pentru turiștii de la noi din țară.

“În aproape toată Europa valul patru a trecut, mai mult de 15 state au un număr redus de îmbolnăviri zilnice în comparație cu România și un procentaj mai mare de vaccinări. Sunt deschise restaurante ori muzee, nu sunt restricții pentru cei vaccinați, pentru cei care au fost bolnavi ori pentru cei testați. Se călătorește ușor, ca înainte de pandemie. Verificarea certificatului verde electronic a devenit o rutină pentru turiști”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În privința prețurilor, operatorii turistici susțin că există oferte și pachete pentru toate buzunarele. De exemplu, cea mai ieftină vacanță în Egipt costă, în luna octombrie, 428 de euro/persoană în Hurghada și 412 euro/persoană în Sharm el Sheikh la hoteluri de patru stele cu all inclusive.

Însă, acolo unde pretențiile cresc, și prețurile sunt mai mari. Astfel, cea mai scumpă vacanță în Egipt s-a ridicat la 3.500 pentru doi adulți și doi copii, cazați la un hotel de cinci stele.

Citește și: