Cea mai recentă și uimitoare descoperire făcută de telescopul NASA: planeta care ne-ar putea fi casă în viitor

Cea mai recentă și uimitoare descoperire făcută de telescopul NASA: planeta care ne-ar putea fi casă în viitor

Suntem în căutarea unui nou “Pământ”, pentru că cel pe care locuim nu ne mai ajunge. Sau i-a ajuns lui să ne găzduiască. Telescopul NASA ne ajută în acest sens cu cea mai recentă și uimitoare descoperire pe care a făcut-o.

Pe 22 februarie 2017, telescopul NASA a dezvăluit informații despre un sistem solar format din șapte exoplanete, care au dimensiuni apropiate de cele ale Pământului. Sistemul de planete TRAPPIST-1 se află la distanță de 40 de ani lumină față de Pământ. Aceste planete se învârt în jurul unui singur Soare.

Telescopul Spitzer de la NASA a descoperit un nou sistem solar

“Prima dată când am văzut ce conține sistemul solar, mi-am spus: “Cred că glumești!”. Și apoi m-am uitat la date. Pur și simplu, nu aș fi crezut niciodată așa ceva. E dincolo de orice aș fi putut visa”, spune Nikole Lewis, cercetător la Proiectul Telescopul James Webb, citat de Mediafax.

Cele șapte exoplanete poartă denumirea de TRAPPIST-1. Ele se află la o distanță de 40 de ani lumină față de planeta noastră, în constelația Aquarius. Datele prelevate de la telescopul Spitzer i-au ajutat pe oamenii de știință să măsoare densitatea a șase planete și dimensiunea acestora.

În urma studierii acestei densități s-a ajuns la concluzia că suprafața acestora este  stâncoasă. Un aspect foarte interesant este că toate cele șapte exoplanete sunt mult mai aproape de Soare decât planeta Mercur din sistemul nostru solar. De asemenea, alt aspect interesant este că distanța dintre planete este mult mai mică.

“Dacă ai sta pe una dintre aceste planete, ai putea să vezi multe dintre ele pe cer, în timp ce se deplasează în perioada sinodică“, a explicat Nikole Lewis.

Managerul Centrului Spațial Spitzer, Sean Carey, a exclamat că este “o descoperire excelentă, fantastică!”.

Suntem în continuă căutare a unei case unde să putem locui dacă se întâmplă ceva cu Pământul nostru. Și se pare că oamenii de știință fac progrese interesante odată cu aceste descoperiri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: