Un nou război pe piața globală a criptomonedelor. Marea Britanie lansează atacul

Un nou război pe piața globală a criptomonedelor. Marea Britanie lansează atacul

Marea Britanie se află în mijlocul celui mai recent război care se dă pe piața criptoactivelor. După ce a restricționat Binance, autoritățile din Regat au provocat un adevărat tsunami pe piața activelor digitale.

Totul a început luna trecută, când Autoritatea britanică pentru conduită financiară a declarat că Binance Markets Limited „nu are voie să desfășoare nicio activitate reglementată în Marea Britanie”.

Deși Binance poate continua să ofere servicii de tranzacționare criptografică britanicilor, a primit ordin să își înștiințeze oficial clienții cu privire la restricții.

Binance și-a retras cererea de înregistrare ca firmă licențiată a activelor criptografice din Marea Britanie în luna mai din cauza faptului că nu îndeplinește cerințele de combatere a spălării banilor, susțin autoritățile britanice.

Acesta este cel mai recent semn al unei represiuni tot mai mari asupra pieței criptomonedelor din partea autorităților de reglementare din întreaga lume.

La rândul său, Binance a declarat că măsurile vizează doar entitatea sa din Marea Britanie, Binance Markets Limited, și nu vor avea niciun impact asupra serviciilor furnizate în țară de Binance.com.

Totuși, restricțiile nu au avut efectul scontat.

Interdicțiile din Marea Britanie au stimulat competiția pe piața criptoactivelor

Miscarea Marii Britanii de a bloca Binance stimulează schimburile de criptomonede rivale, care au raportat recent o creștere a noilor utilizatori din țară.

„Vedem o creștere a clienților din Marea Britanie, fără modificări în marketing”, susține Julian Sawyer, CEO al burselor din Luxemburg, Bitstamp.

Marți, Bitstamp a înregistrat o creștere a volumului de clienți cu 138% de când FCA a emis notificarea despre Binance pe 25 iunie.

Experții spun că e un fenomen normal ceea ce se întâmplă. De fapt, e ca atunci când ni se spune că banca cu care lucrăm nu e sigură. În acel moment, ne mutăm banii și activitatea financiară la altă bancă. Așa se întâmplă și pe piața criptoactivelor, sunt de părere specialiștii în tranzacții cu monede digitale.

Citește și: