Un hacker craiovean a încercat să șantajeze mai multe companii: ce a pățit

Un hacker craiovean a încercat să șantajeze mai multe companii: ce a pățit

Un hacker din Craiova a încercat să obțină bani de la mai multe companii atât de la noi din țară, cât și din străinătate, însă planul nu i-a funcționat așa cum și-ar fi dorit.

Atunci când ești hacker însă nu unul foarte bun, în mod inevitabil, la un moment dat, ești prins. Ceea ce a pățit, de altfel, și un bărbat din Craiova care a încercat să șantajeze mai multe companii din România și din afara țării, pentru a obține bani.

DIICOT i-a dat de urmă bărbatului din Craiova

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), alături de mai mulți ofițeri de poliție juridiciară din cadrul DCCO și BCCO, din Craiova, i-au făcut, în data de 13 decembrie anul curent, o vizită bărbatului suspectat că ar fi încercat să obțină bani de la anumite companii cu renume.

Așa cum era de așteptat, ofițerii au descins în locuința acestuia, iar la fața locului au descoperit o serie de dispozitive informatice pe care bărbatul le folosea pentru a sparge bazele de date ale companiilor vizate.

Acesta este bănuit că ar fi accesat neautorizat bazele de date ale firmelor, extrăgând informații vitale pentru bunul mers al acestora. Mai mult, hackerul craiovean ar fi transferat datele informatice și interceptat ilegal trasmisiuni informatice.

Ulterior, acesta ar fi contactat companiile cu pricina și le-ar fi cerut sume mari de bani în schimbul nepartajării informațiilor obținute.

În mod cert, bărbatul va trebui să dea socoteală în fața legii, după ce procurorii vor strânge suficiente probe împotriva acestuia, pentru a compune cazul.

În  cazul în care va fi găsit vinovat, hackerul român ar putea petrece ani grei în spatele gratiilor, pentru acuzația de interceptare ilegală a datelor informatice, însă și pentru santaj.

Pățania acestuia va servi, probabil, drept lecție pentru mulți dintre cei care ar putea să se gândească să comită o faptă similară, pe viitor.

Citește și: