Orașul din România care are un Târg de Crăciun mai frumos decât Moscova sau Praga. E pe 6 în Europa

Orașul din România care are un Târg de Crăciun mai frumos decât Moscova sau Praga. E pe 6 în Europa
Târgul spectaculos din România

Un oraș din România are un târg de Crăciun mai frumos decât cel din Moscova. Turiștii se bucură de cele văzute la noi în perioada sărbătorilor, iar românii de peste tot din țară vin aici pentru câteva amintiri de neuitat.

Târgul spectaculos de Crăciun din România

Românii sunt extrem de încântați de sărbătorile de iarnă, iar majoritatea se pregătesc din timp pentru mesele întinse alături de prieteni, deplasările scurte pentru câteva clipe de relaxare ori chiar vacanțe în toate regula.

De asemenea, orașele sunt și ele împodobite ca la carte în unele zone, lucru care nu poate decât să îi bucure pe românii care din lipsa unui buget consistent rămân acasă de sărbători. Deși puțini se așteptau, târgul de Crăciun din Craiova ocupă locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa.

Majoritatea aduc aminte de târgurile de Cărciun din Capitală, Sibiu, Cluj-Napoca sau Timișoara atunci când se gândesc la spectacolul ornamentelor. Iată că anul acesta avem parte de o surpriză!

Târgul de la Craiova este în acest top înaintea unora de la: Bruxelles, Praga, Moscova sau Manchester. Pe primele locuri avem Budapesta, Viena și Metz. Edilul Craiovei a ținut să îi anunțe pe cetățeni de această premieră.

„Înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă”

„Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig”, se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Craiova.

Topul a fost realizat după 10 zile de vot online pe site-ul European Best Destination, iar rezultatele pentru Best Christmas Market 2022 au venit chiar vineri.

„Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72% provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania, Craiova a obţinut cel mai bun rezultat ca oraş nou intrat în acest clasament internaţional, din toată istoria acestei competiţii ce datează din 2009.

Potrivit comunicatului oficial al organizaţiei European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obţinut şi cele mai multe voturi dintre toate destinaţiile româneşti (precum Sibiu sau Cluj-Napoca), ce s-au promovat, în ultimii ani, pe acelaşi site – www.europeanbestdestinations.com”, se mai precizează în comunicat.

Mesajul primarului

Primăria Craiova susține că locul 6 în clasamentul în cauză este cu atât mai onorant pentru că au votat 173.620 de turiști din 163 de țări. Între Craiova și Germania este o diferență de doar 8.000 de voturi, Budapesta câștigând detașat cu votul a 24.180 de turiști. Datorită acest loc, Craiova se clasează automat și în topul celor mai frumoase luminițe de Crăciun din Europa.

„Ne onorează rezultatul acestei competiţii europene şi ne bucură faptul că imaginile din Craiova au fost văzute şi apreciate de turişti din toată lumea. Deja promovarea făcută de European Best Destinations, cu ocazia votului, a determinat mulţi turişti să ne viziteze oraşul şi Târgul de Crăciun, înregistrându-se un număr triplu de rezervări la hotelurile din Craiova, faţă de aceeaşi perioadă din anii precedenţi”, a declarat primarul Lia-Olguţa Vasilescu.