Contul de Twitter al premierului indian, piratat de hackeri. Ce au scris în numele acestuia

Contul de Twitter al premierului indian, piratat de hackeri. Ce au scris în numele acestuia

Premierul indian, Narendra Modi, a intrat în vizorul hackerilor puși pe șotii. Aceștia i-au confiscat oficialului contul de Twitter, preț de câteva ore, ca mai apoi să publice mesaje în numele acestuia, spre marea nedumerire a urmăritorilor săi.

Contul de Twitter al șefului administrației indiene a fost supus unor atacuri, de curând. Hackerii au preluat controlul acestuia și, la scurt timp, au început să posteze în numele lui Modi. În mod obișnuit, pățania nu ar fi trebuit să fie chiar atât de gravă, însă vorbim despre un cont urmărit, de vreme ce premierul este un mare fan al acestei rețele de socializare, astfel că orice informație publicată aici capătă caracter oficial.

Premierul indian, Narendra Modi, are peste 70 de milioane de urmăritori

De vreme ce premierul este urmărit de zeci de milioane de utilizatori  pe Twitter, este lesne de înțeles că mesajul fals, postat de hackeri, a avut un impact uriaș asupra acestora. Mai exact, aceștia au scris pe contul oficialului că Guvernul din India are de gând să adopte Bitcoin drept moneda oficială a țării.

„India a adoptat, în mod oficial, Bitcoin ca monedă. Guvernul a cumpărat 500 de Bitcoin și urmează să-i distribuie cetățenilor țării”, au scris hackerii pe pagina de Twitter a lui Modi. Mai mult, aceștia i-au impulsionat pe urmăritorii premierului să se grăbească, atașând un link către un blog oarecare. „Viitorul începe de astăzi”, au mai scris ei.

Ce-i drept, respectivul mesaj nu a avut viață lungă pe pagina de Twitter în cauză, el fiind șters la puțin timp. Reprezentanții premierului au declarat că pagubele nu au fost de lungă durată.

Nu este prima oară când premierul din India devine victima atacurilor. Anul trecut, hackerii au încercat să redirecționeze populația spre un site clandestin, pretinzând că acolo se află informații cruciale despre lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Astfel, se bănuiește că motivul principal pentru care hackerii îl tot aleg pe premierul indian este întocmai numărul imens de urmăritori pe care îl are, sperând că, în acest fel, vor atrage vizualizări spre propriile site-uri și bloguri.

Citește și: