Un celebru cartel de droguri dă în judecată Netflix: ce legătură are Pablo Escobar

Un celebru cartel de droguri dă în judecată Netflix: ce legătură are Pablo Escobar

Un celebru cartel de traficanți de droguri din Cali, Columbia a anunțat că dă în judecată Netflix. Iată motivul pentru care faimoasa platformă de streaming ar putea plăti.

Platforma de streaming va fi dată în judecată de către fiul unui fost baron al celebrului cartel al drogurilor din Cali. Netflix e acuzat că a prezentat „o viziune nerealistă” asupra familiei sale, într-un nou serial despre narcotraficanții columbieni, conform Profit.ro.

Netflix riscă să fie dat în judecată

William Rodriguez, fiul traficantului de droguri Miguel Rodriguez Orejuela, a declarat recent la un post radiofonic local că va demara „toate procedurile judiciare necesare” pentru ca acel serial, produs de postul TV columbian Caracol Television, să fie suspendat, informează Agerpres.

Acesta a declarat că cele 60 de episoade ale serialului „El Cartel de los Sapos, El origen” ar fi „complet nerealiste”. S-ar fi inspirat, de fapt, din istoria faimosului clan Rodriguez Orejuela, condus de frații Miguel și Gilberto, doi influenți traficanți columbieni aflați în prezent într-o închisoare din Statele Unite. De asemenea, s-ar fi inspirat și dintr-un incident în care fost implicat unul dintre rivalii lor, celebrul Pablo Escobar.

„Povestea a fost plagiată, cartea mea a fost plagiată”, a spus William Rodriguez.

De asemenea, el a denunțat veniturile generate astfel cu ajutorul numelui său de familie de platforma Netflix, despre care nu se știe deocamdată dacă a fost unul dintre coproducătorii serialului.

Rodriguez va cere despăgubiri „pentru toate daunele și prejudiciile morale” cauzate de „minciunile din acest desen animat”.

Cartelul din Cali a fost considerat de autoritățile din Statele Unite drept cea mai mare organizație de trafic de droguri din lume, după arestarea lui Pablo Escobar, liderul Cartelului din Medellin și inamicul fraților Rodriguez Orejuelas.

În 1995, frații Gilberto, în vârstă de 82 de ani, și Miguel, de 78 de ani, au fost capturați. Ei au fost apoi extrădați un deceniu mai târziu, în Statele Unite, unde execută o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru trafic de droguri și spălare de bani.