Netflix, în statistici: câți utilizatori are și când se lansează sezonul 2 din Narcos: Mexico

Netflix, în statistici: câți utilizatori are și când se lansează sezonul 2 din Narcos: Mexico
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:45 18.12.2019

Netflix continuă să fie cel mai popular serviciu de streaming din lume, dar concurența devine din ce în ce mai acerbă în acest domeniu. Cu această ocazie, gigantul american a oferit câteva statistici despre performanța din ultima perioadă.

Pentru prima oară, de când Netflix a ajuns să fie disponibil în fiecare colț al mapamondului, compania americană a făcute publice statistici referitoare la numărul de utilizatori din fiecare regiune. În plus, într-o declarație înaintată celor de la SEC (Securities and Exchange Commission), gigantul a atras atenția asupra încasărilor din Statele Unite, Canada, Europa, Orientul Mijlociu, Africa, American Latină și Asia – Pacific.

Față de anii trecuți în care accentul se punea doar pe piața din SUA, la final de 2019, utilizatorii de pe mapamond sunt mai importanți ca niciodată, mai ales că Disney+ nu este momentan disponibil oriunde.

După cum au raportat cei de la Deadline, mai mult de jumătate dintre cei 158 de milioane de utilizatori globali ai serviciului contra cost se află în afara SUA. În plus, o creștere de 90% a numărului de utilizatori a fost generată dincolo de granițele Statelor Unite ale Americii.

Raportându-ne la primul trimestru din 2017, numărul de abonați din Europa, de exemplu, a crescut cu aproximativ 140%. Pe zona de Asia – Pacifica, același număr s-a triplat în aceeași perioadă de timp. În America Latină există aproximativ 29,4 milioane de abonați, în creștere de la 1,54 milioane în primul trimestru din 2017.

Cu toate acestea, în continuare, Statele Unite și Canada au cei mai mulți abonați, aproximativ 67,1 milioane, pentru un total de încasări de 7,4 miliarde de dolari în primele trei trimestre din 2019. Comparativ cu începutul lui 2017 însă, numărul abonaților a crescut însă cu doar 23%. Această creștere lentă din SUA nu face decât să reconfirme faptul că Netflix se va concentra mai mult pe viitor pe creșterea din Europa și Asia – Pacific, prin conținut original în alte limbi decât engleză.

În ceea ce privește cel de-al doilea sezon din Narcos Mexico, acesta va avea premiera în 2020 pe data de 13 februarie, cu o parte din distribuție revenind. Este vorba de Diego Luna (Gallardo), Scoot McNairy (narator) și Teresa Ruiza (Bautista).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI